Την καταδίκη 22 κατηγορουμένων για την υπόθεση με τα μαύρα ταμεία της Siemens, αποφάσισε το Δικαστήριο μετά από πολύχρονη δίκη και δεκατέσσερα χρόνια μετά από τότε που ξεκίνησαν από τη Δικαιοσύνη οι έρευνες για την υπόθεση, που αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες οικονομικού αντικειμένου.
Μεταξύ εκείνων που κρίθηκαν ένοχοι είναι πρώην στελέχη της Siemens Hellas, όπως οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, έχει διαφύγει στη Γερμανία και έχει δικαστεί εκεί, Χρήστος Καραβέλας που δεν έχει εντοπιστεί μετά τη διαφυγή του στο εξωτερικό και στελέχη της μητρικής εταιρείας όπως ο Μικαέλ Κουτσενρόιτερ, ο Ράιχαντ Σίκατσεκ και άλλοι.
Όσοι καταδικάστηκαν, κρίθηκαν ένοχοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μεταξύ των οποίων και πρώην στελέχη του ΟΤΕ αλλά και τραπεζικά στελέχη όπως οι Φάνης Λυγινός και Κλώντ Οσβαλντ, που επίσης καταζητείται από τότε που διέφυγε παραβιάζοντας το «βραχιολάκι».
Ο Θεόδωρος Τσουκάτος που είχε κατηγορηθεί στη δίκη αυτή για ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα τα οποία, όπως είχε πει από την αρχή, έδωσε στο κομματικό ταμείο, απαλλάχθηκε, διότι το αδίκημά του, πέραν όλων των άλλων, είχε και παραγραφεί.
Επίσης το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση έπαυσε τη δίωξη για δωροδοκία μετά τις τελευταίες νομοθετικές τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα που αφορούν και στο αδίκημα της δωροδοκίας στον ιδιωτικό τομέα.
Αθώους έκρινε το Δικαστήριο πέντε κατηγορουμένους και συγκεκριμένα τους: Νικόλαο Μανασή, Σάββα Γιαννακάκη, Αθανάσιο Ράμμο, Βασίλη Τυρογαλά, Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκη.
Αρχικά στο εδώλιο είχαν παραπεμφθεί 64 κατηγορούμενοι, ωστόσο, στο μεταξύ δέκα εξ αυτών απεβίωσαν.
Η απόφαση του Δικαστηρίου που αφορά τη σύμβαση 8002/1997 για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ έρχεται τρία χρόνια αφότου άρχισε η ακροαματική διαδικασία και 14 χρόνια μετά την έναρξη των πρώτων δικαστικών ερευνών για τα μαύρα ταμεία της Siemens το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.