Δήμος Θερμαϊκού:Για πρώτη φορά στο στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Γιώργος Χατζηβαλάσης

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Θερμαϊκού, ανακοίνωσε ο Γιώργος Χατζηβαλάσης, ο οποίος μετά τις γιορτές αναμένεται να παρουσιάσει την παράταξη του.

Περαιώτης ο ίδιος, είναι διευθυντικό στέλεχος στον ΟΑΣΘ, ενώ το 2001 είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 340 εκατομμυρίων δραχμών. Έως το 2017 διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Αστικών Λεωφορειούχων Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, απλώς ένας πολίτης που θέλει να αλλάξει την εικόνα στο δήμο του, υποστηρίζοντας ότι είναι ο δήμος με τα ακριβότερα δημοτικά τέλη και πλημμελή καθαριότητα.

«Είμαι 3ης γενιάς μόνιμος κάτοικος Περαίας, γνώστης και αποδέκτης των αμέτρητων προβλημάτων της καθημερινότητας, που ταλανίζουν την τόσο όμορφη – φύσει και θέσει – περιοχή μας. Σε όλη την έκταση Δήμου Θερμαϊκού -του Δήμου με τα ακριβότερα δημοτικά τέλη- επικρατεί μια οικτρή εικόνα. Τα σκουπίδια στους δρόμους, τα ανθυγιεινά δίκτυα ύδρευσης, τα κακοσυντηρημένα σχολεία, τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια, οι πραγματικά εγκαταλειμμένοι δρόμοι, η πλημμελής καθαριότητα των ακτών και η απώλεια της γαλάζιας σημαίας μας δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με κομματικά μπλε, κόκκινα ή πράσινα ψηφοδέλτια. Απαιτούν τη συλλογική Δράση Πολιτών, που αγαπούν το Δήμο τους και θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση των προβλημάτων του, παραμερίζοντας την κομματική τους ταυτότητα», τονίζει ο ίδιος στην ανακοίνωση με την οποία περιγράφει τα κίνητρα που τον ώθησαν να διεκδικήσει τη δημαρχία.

Στο κείμενο με το οποίο δημοσιοποιεί την υποψηφιότητά του ο κ. Χατζηβαλάσης τονίζει μεταξύ άλλων ότι «οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές αποκτούν βαρύνουσα σημασία μετά την ψήφιση τον νόμου ‘Κλεισθένης’ για την τοπική αυτοδιοίκηση. Καταργείται το δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης των δήμων, οι οποίοι μετασχηματίζονται σε πραγματικά αποκεντρωμένη εξουσία, με ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων. Η καθιέρωση της απλής αναλογικής, μας βάζει όλους μπροστά στην μεγάλη πρόκληση αλλά και την ιστορική αναγκαιότητα. Μπορεί να διατηρούμε διαφορετικές πολιτικές απόψεις, επιβάλλεται όμως να βρούμε τρόπους να συνεργαστούμε και να συνυπάρξουμε».

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κείμενο

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

https://scontent.fath6-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/47571373_349719352510612_8264920269089406976_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_eui2=AeF0sXI2DqsiDdqB_Uqu9BNsCnbDkFRtrfBlS-iYPRfLmA-c7fOJbksMjGpNDAyzao3fEohG4kz2JQnZISnpCVnYxoQS5hKG5UYUGf2EwXhQQg&_nc_ht=scontent.fath6-1.fna&oh=2e03a384f2a2d3c72217e1282483648a&oe=5C97A4B8

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.