ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ «ΚΑΙΝΕ» το Facebook

Στο https://www.euro2day.gr διαβάσαμε:

Εσωτερικά έγγραφα και email του Facebook που δημοσίευσε την Τετάρτη βρετανική κοινοβουλευτική επιτροπή καταδεικνύουν ότι το κοινωνικό δίκτυο έδινε σε εταιρείες όπως η Airbnb, η Lyft και το Netflix ειδική πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών.

Όπως μεταδίδουν οι New York Τimes, τα έγγραφα ρίχνουν φως στον τρόπο με τον οποίο χειριζόταν η εταιρεία την πώληση του τεράστιου όγκου δεδομένων χρηστών την περίοδο 2012-2015.

Η βρετανική επιτροπή ανέφερε ότι τα έγγραφα αποκαλύπτουν πως το Facebook έκανε συμφωνίες με επιλεγμένες εταιρείες που τους έδιναν πρόσβαση σε δεδομένα, τα οποία δεν ήταν προσβάσιμα σε άλλες εταιρείες.

Εν τω μεταξύ, τα email εμφανίζουν στελέχη του Facebook να συζητούν αν πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε δεδομένα σε εταιρείες που ξόδεψαν χρήματα για να διαφημιστούν σε αυτό.

Σε άλλες περιπτώσεις, τα στελέχη του Facebook συζήτησαν τον αποκλεισμό εταιρειών που θεωρούσαν ανταγωνιστικές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Facebook ανέφερε ότι τα έγγραφα αποτελούν μέρος μιας «αβάσιμης» μήνυσης και «αποτελούν μόνο ένα μέρος της ιστορίας και παρουσιάζονται με τρόπο που αν δεν συνοδεύεται από επιπρόσθετο περιεχόμενο μπορεί να είναι παραπλανητικός».

«Όπως κάθε επιχείρηση, είχαμε πολλές εσωτερικές διαβουλεύσεις για τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορούσαμε να χτίσουμε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο για την πλατφόρμα μας» ανακοίνωσε το Facebook. «Αλλά υπάρχει ένα ξεκάθαρο δεδομένο: δεν πουλήσαμε ποτέ δεδομένα χρηστών».

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.