ΜΕΓΕΘΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ δεν κοιτάμε τη γραμμή

balla-podosfairo.jpg 03.12.2018, 23:58 | Ετικέτες:  ποδόσφαιρο Συντάκτης:  Κώστας Μαρούντας

 

Η γκρίνια είναι το πιο εύκολο πράγμα και ενίοτε καταντάει και αγαπημένο σπορ. Σε μία ποδοσφαιρική ομάδα ο καθένας που αναλαμβάνει ένα οποιοδήποτε πόστο έχει ένα ρόλο, μία εργασία να φέρει εις πέρας.

Αν το κάθε τμήμα, το κάθε πόστο, κάνει σε γενικές γραμμές καλά τη δουλειά του, τότε το σύνολο θα πάει και αυτό μπροστά. Έτσι, λοιπόν, άλλοι είναι επιφορτισμένοι με το να διοικούν, άλλοι να προπονούν, άλλοι να παίζουν ποδόσφαιρο, άλλοι να κάνουν ρεπορτάζ και να δημοσιολογούν, άλλοι να υποστηρίζουν από τις κερκίδες.

Η Lady Hope θέλει να κρίνει τον καθένα αρχικά για το πώς ανταποκρίνεται σε αυτά που έχει αναλάβει και ύστερα για το βαθμό συνοχής και συνεργασίας που καταφέρνουν να πραγματώσουν όλοι οι τομείς αναμεταξύ τους.

Aν ένας τομέας δεν τα πηγαίνει καλά, πρέπει τουλάχιστον να προσπαθήσουν οι υπόλοιποι να κάνουν καλά τη δουλειά τους, έτσι ώστε οι συνέπειες από τη δυσλειτουργία του ενός να είναι μικρότερες. Αλλά, και να δοθεί με αυτόν τον τρόπο η ευκαιρία σε αυτόν να επιχειρήσει την «επιστροφή» κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Όταν κάτι δεν πάει καλά, αμέσως μετά πρέπει να διερευνούμε το γιατί κι αν είναι αναστρέψιμη η κατάσταση. Αν μπορεί να βρεθεί όντως μία λύση ικανή να αλλάξει τα πράγματα. Σε διαφορετική περίπτωση τίθενται σε εφαρμογή τα εναλλακτικά πλάνα, που πρέπει να προ-υπάρχουν.

Γενικώς, είναι μεγάλο λάθος από το πρόσκαιρο να βγάζουμε γενικά συμπεράσματα. Όπως, επίσης, και το να επιχειρούμε μέσα από το γενικό να «βγάλουμε λάδι» άτομα για ευθύνες που σχετίζονται με επιμέρους δυσλειτουργίες. Οι επαγγελματίες σε μία ομάδα ζουν από αυτή τη δουλειά, ενώ οι οπαδοί ζουν για να υποστηρίζουν.

Σε έναν τέτοιο οργανισμό, στον οποίον συνυπάρχουν ετερόκλητα πλήθη, διαφορετικές ψυχοσυνθέσεις, διαφορετικά κίνητρα, προτεραιότητες και κοινωνικοί ρόλοι, μόνο ένας συνδυασμός μπορεί να λειτουργήσει προωθητικά. Όχι για «να σώσει τα φαινόμενα», αλλά για να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις που θα επιτρέψουν στον κάθε τομέα, στο κάθε πόστο, να κάνει καλά τη δουλειά του. Η ψύχραιμη αποτίμηση, η σωστή διαλεκτική, η απομάκρυνση από εκδικητικές τάσεις και θολωμένες σκέψεις, η πυγμή, και το όραμα (που θα συνυπολογίζει το μέλλον εξίσου με το σήμερα).

Για αυτό το πρώτο που πρέπει να καταλαβαίνουν όλοι οι υπόλοιποι είναι αν μία διοίκηση, αυτή δηλαδή που εποπτεύει τους άλλους και διαχειρίζεται το χρήμα, μπορεί (ή όχι) να ανταποκριθεί στο πραγματικό ταβάνι που η ίδια έχει δημιουργήσει. Αν όχι, υπάρχει πρόβλημα. Αν ναι, το πρόβλημα υπάρχει σε εκείνους που βιάζονται ή δεν κατανοούν με πληρότητα το εύρος των καταστάσεων. Όμως, και αυτή κρίνεται για το πόσο πειστική μπορεί να γίνει για να δοθεί η απαραίτητη πίστωση χρόνου από τους πολλούς.

Η Lady Hope ξέρει πως ειδικά στην Ελλάδα δεν υπάρχει η απαραίτητη υπομονή. Οι γενικές κρίσεις καθορίζονται  αποκλειστικά από τα αποτελέσματα. Δίχως κάποιον ιδιαίτερο μελλοντικό προγραμματισμό. Κάποιες φορές εμφανίζεται και όψιμη ανθρωποφαγία.

Υπάρχουν παράπονα που είναι δίκαια, υπάρχουν και άλλα που είναι υπερβολικά και δεν αντιμετωπίζουν συνθετικά τα προβλήματα, και που όταν διογκωθούν γίνονται νέο πρόβλημα, το ίδιο σημαντικό με αυτά που ήδη υπάρχουν. Επιμένουμε να μεγεθύνουμε τα σημεία και όχι να κοιτάμε την γραμμή. Αυτό επιβαρύνει το έργο αυτών που καλούνται να δώσουν λύσεις, αλλά η αποτελεσματικότητά τους κρίνεται κυρίως από άλλα πράγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλήρωση και δουλειά «βουνό» για την Εθνική…

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.