ΤΗΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΕΝΕΔΡΑ ΜΕ GPS και τη σκότωσαν με πυρά στο πρόσωπο

peripoliko.jpg Περιπολικό EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 03.12.2018, 20:37 | Ετικέτες:  εγκλήματα, δολοφονίες, αστυνομία, ληστείες Συντάκτης:  Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 51χρονης τον Μάιο, ύστερα από σύλληψη συμμορίας που διέπραττε ληστείες. Η εγκληματική ομάδα συνδέεται με 16 ληστείες σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ.

Η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ έλυσε και το μυστήριο της δολοφονίας 51χρονης στη Μάνδρα στα τέλη Μαΐου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα (Δευτέρα) από την ΕΛ.ΑΣ., ο ένας από τους φερόμενους ως δράστες είναι 43χρονος, που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα ύστερα από ληστεία σε σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια. Ο δεύτερος είναι άνδρας από την Αλβανία που καταζητείται από το 2008, καθώς είναι δραπέτης και έχει καταδικαστεί για υπόθεση δολοφονίας και ναρκωτικών. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, στις 24 Μαΐου οι δύο δράστες έστησαν ενέδρα στην 51χρονη με σκοπό να τη ληστέψουν. Μάλιστα, την παρακολουθούσαν έχοντας τοποθετήσει GPS στο αυτοκίνητό της για να γνωρίζουν τις ακριβείς κινήσεις της. Την ημέρα της δολοφονίας με δύο πυροβολισμούς στο πρόσωπο, η άτυχη γυναίκα είχε πάει στο καζίνο με φίλη της και οι δράστες, που άρπαξαν την τσάντα της, υπέθεσαν ότι θα είχε πάνω της μεγάλο χρηματικό ποσό. 

Η υπόθεση συνδέεται με την πρόσφατη ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια στις 26 Νοεμβρίου, όπου συνελήφθη ο 43χρονος και άλλος ένας συνεργός του, ενώ συμμετοχή είχε και ο καταζητούμενος Αλβανός. Την επόμενη μέρα συνελήφθησαν στον Νέο Κόσμο άλλα δύο μέλη της συμμορίας, άνδρας 39 ετών και γυναίκα 35 ετών.

Συνολικά το κύκλωμα, που είναι τουλάχιστον εξαμελές, συνδέεται με 16 ληστείες, εκ των οποίων 3 σε τράπεζες, 9 σε σούπερ μάρκετ, 1 απόπειρα ληστείας σε επιχείρηση και 1 απόπειρα ληστείας σε ιδιώτη. Η ομάδα δρούσε κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, με τα μέλη της να διαπράττουν ανάλογα με το στόχο τις ληστείες είτε κατά μόνας είτε σε δυάδες και να διαφεύγουν συνήθως με κλεμμένα ΙΧ ή μοτοσικλέτες. 

Κατά των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που συμπεριλαμβάνει κατά περίπτωση το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίες, απόπειρα ληστείας και ληστείες κατά συρροή και κατά συναυτουργία, παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ενώ ο ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεκρή από πυροβόλο όπλο έξω από το σπίτι της στη Μάνδρα…

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.