Τη δημιουργία κοινού συντονιστικού οργάνου αγώνα για την ματαίωση της πώλησης του 40% της ΔΕΗ, με συμμετοχή εκπροσώπων από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την ΠΕ Αρκαδίας, αποφάσισαν ομόφωνα οι εκπρόσωποι των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού στην Φλώρινα.
Επαναβεβαίωσαν προηγούμενη απόφασή τους να προχωρήσουν σε συλλαλητήριο, στις 4 Δεκεμβρίου στις 5 μμ, στην πόλη της Φλώρινας, ενώ για τις επόμενες ημέρες σχεδιάζουν την οργάνωση αντίστοιχης κινητοποίηση στην Μεγαλόπολη.
Η ιδέα για οργάνωση κοινού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, με συμμετοχή της ΓΕΝΟΠ, της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, των Δήμων, Φλώρινας Κοζάνης, Αρκαδίας και φορέων των δύο λιγνιτικών περιοχών που πλήττονται από την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, βρίσκει σύμφωνους την πλειοψηφία των εκπροσώπων των φορέων.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης, δήλωσε ότι “με την ομόφωνη γνώμη όλων των συμμετεχόντων η ΓΕΝΟΠ θα τεθεί επικεφαλής των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν και θα έχει τον πρώτο λόγω σε όλες τις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξουμε προκειμένου να ματαιωθεί η πώληση των λιγνιτικών μονάδων. Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι μακρύς”, σημείωσε.
“Προσκλητήριο αγώνα”, απηύθυνε και ο περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, τονίζοντας ότι ο αγώνας που θα δοθεί θα είναι περιφερειακός και κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν.
Ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας, ανέφερε ότι “όσοι μετέχουμε σε αυτή την επιτροπή είμαστε στην ίδια πλευρά και θα αγωνιστούμε να ματαιώσουμε την αποεπένδυση της ΔΕΗ που δεν είναι και μνημονιακή υποχρέωση”. Ο βουλευτής Μίμης Δημητριάδης από την Κοζάνη, δήλωσε ότι “πολιτικά είμαστε απέναντι στο σενάριο της αποεπένδυσης” και επεσήμανε ότι ο λιγνίτης έχει απαξιωθεί ως στρατηγικό καύσιμο.
Όπως έγινε γνωστό, τις επόμενες ημέρες, εκ μέρους των φορέων του κοινού συντονιστικού οργάνου Δυτικής Μακεδονίας και Αρκαδίας, θα σταλεί ενημερωτική επιστολή στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων, με την οποία θα τους καλούν να μην υιοθετήσουν με την ψήφο τους την πώληση του 40% της ΔΕΗ.
Η συνεδρίαση του συντονιστικού διήρκησε έξι ώρες, υπήρξαν έντονοι διάλογοι, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις ανάμεσα στους συμμετέχοντες.