Με δική της NAVTEX απαντά η Ελλάδα στην Τουρκία – «Κλειδώνει» τον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Η Αθήνα δεσμεύει τον ίδιο γεωγραφικό χώρο με την Τουρκία, την ίδια ημέρα (Τετάρτη 4/9) και την ίδια ώρα
  • Έτσι, αύριο μέχρι τις 15.00 υπάρχει δυνατότητα να βρεθούν τα πλοία των δυο χωρών στην ίδια περιοχή

Την ώρα που η Άγκυρα επιμένει στις προκλητικές της ενέργειες εκδίδοντας παράνομες NAVTEX με τις οποίες «κλειδώνει» περιοχές τόσο στην κυπριακή ΑΟΖ, όσο και ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο, έρχεται απάντηση από την ελληνική πλευρά.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Open TV, η Ελλάδα απαντά στην Τουρκία με δική της NAVTEX, δεσμεύοντας με αυτόν τον τρόπο τον ίδιο γεωγραφικό χώρο μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, την ίδια ημέρα (Τετάρτη 4/9) και την ίδια ώρα.

Έτσι, αύριο μέχρι τις 15.00 υπάρχει δυνατότητα να βρεθούν τα πλοία των δυο χωρών στην ίδια περιοχή. Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που επικαλείται το Open TV, σημείωσαν ότι κάτι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς οι Τούρκοι επιλέγουν κάθε φορά να μην εμφανιστούν στις συγκεκριμένες περιοχές.

Εν τω μεταξύ το μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων συνεχίστηκε και σήμερα στο Αιγαίο. Όπως μετέδωσε το Open TV, το εθνικό FIR παραβιάστηκε 25 φορές, ενώ υπήρξε και μια εμπλοκή, καθώς στον αέρα αμέσως βρέθηκαν τα ελληνικά μαχητικά.

Το σχετικό ρεπορτάζ του Open TV ΕΔΩ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.