Ο πρέσβης των ΗΠΑ ξεφτίλισε δημόσια τον Άδωνι και διέψευσε τα «Νέα» για την «στρατηγική συμφωνία» του Μαρινάκη με τον Ρος (ΦΩΤΟ)

Τον αυτόκλητο συνήγορο του επιχειρηματία Βαγγ. Μαρινάκη, Άδ. Γεωργιάδη, και μαζί το συγκρότημα Μαρινάκη «αδειάζει» ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, χαρακτηρίζοντας λανθασμένους τους τίτλους του σημερινού πρωτοσέλιδου των «ΝΕΩΝ» περί «στρατηγικής συμφωνίας» μεταξύ του εφοπλιστή και του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου, Γ. Ρος.

Κάνοντας λόγο για «ιστορική συμφωνία» το δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» επιχειρεί να παρουσιάσει το θέμα ως μια «στρατηγική συνεργασία που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της διεθνούς ναυτιλίας και του παγκόσμιο επιχειρείν».

Ωστόσο, σύμφωνα με το σημερινό εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», «σε μια νέα εταιρεία, της οποίας δεν θα έχει όμως τον έλεγχο, μεταφέρει τον στόλο των τάνκερ της η Capital Product Partners (CPLP) του Βαγγέλη Μαρινάκη, έπειτα από συμφωνία ύψους 1,65 δισ. δολαρίων με την DSS Holdings.

»Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, οι δύο μεγαλύτεροι σήμερα μέτοχοι της DSS, δηλαδή η WL Ross & Co. LLC (αποτελεί το τμήμα private equity της Invesco Ltd.του Γουίλμπουρ Ρος) και η First Reserve, θα ελέγχουν το 24% και 20% αντίστοιχα της νέας εταιρείας. Αντίθετα, η Capital Maritime & Trading Corp., σπόνσορας της CPLP (εταιρείας του κ. Μαρινάκη) και μητρική του γενικού εταίρου αυτής και των θυγατρικών της, θα κατέχει μόλις το 5% της νέας εταιρείας.

»Αν μη τι άλλο, τόσο η διάρθρωση του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας όσο και της διοικητικής της ομάδας υποδεικνύουν ότι ο έλεγχος των 25 τάνκερ που βάζει η εταιρεία, συμφερόντων του κ. Μαρινάκη, περνά επί της ουσίας στα χέρια των Αμερικανών». 

Δείτε την ανάρτηση

 

efsyn.gr

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.