Από τύχη δεν έσκασε η βόμβα μπροστά στο σπίτι του Εισαγγελέα Ντογιάκου – Ομόθυμη καταδίκη

Ήταν 6 λεπτά πριν από τις 4 τα ξημερώματα, όταν άγνωστος τηλεφώνησε σε ΜΜΕ και προειδοποίησε για τοποθέτηση βόμβας, σε σπίτι στον αριθμό 18 της οδού Αδραμυττίου στον Βύρωνα, όπου κατοικεί ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Η φράση «δεν είναι φάρσα» που χρησιμοποίησε ο άγνωστος, αλλά και το γεγονός ότι υπέδειξε σπίτι ανώτατου δικαστικού, σήμαναν αμέσως συναγερμό στις Αρχές.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ο κ. Ντογιάκος, ενώ μηχανές και περιπολικά έσπευσαν στο σημείο και ενημέρωσαν τους κατοίκους να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και μακριά από τα παράθυρα για να μην τραυματιστούν από τα τζάμια που θα έσπαζαν από το ωστικό κύμα της έκρηξης.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν γρήγορα μια κόκκινη μηχανή, από την μπαγκαζιέρα της οποίας εξείχαν καλώδια. Στην περιοχή υπήρχε κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, ο πυροτεχνουργός έκρινε ότι ο μηχανισμός ήταν απλός και με αυτοθυσία αποφάσισε να τον απενεργοποιήσει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.