ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΤΑ αναδρομικά βουλευτών – Πώς δημιουργήθηκε η είδηση

  • Fake news τα περί αναδρομικών σε νυν και πρώην βουλευτές
  • Το όλο θέμα ξεκίνησε από τον Αλέξη Μητρόπουλο
  • Η συνέχεια δόθηκε σε ΜΜΕ και social media
  • «Πρόκειται για επιστημονικές και πολιτικές ακροβασίες» ξεκαθαρίζει ο Βούτσης
  • Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς μπορεί να δημιουργηθεί, να κυκλοφορήσει και τελικά να γιγαντωθεί μία ψευδής είδηση, αποτέλεσε το ζήτημα της υποτιθέμενης καταβολής αναδρομικών σε βουλευτές και πρώην βουλευτές.

    Το πρωί της Κυριακής ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, επικαλούμενος την ιδιότητά του ως εργατολόγου υποστήριξε ότι «διαβάζοντας την τροπολογία, το άρθρο 4, όπως ψηφίστηκε, που αναφέρεται στα αναδρομικά των δικαστών, διαπίστωσα ότι τα περισσότερα αναδρομικά θα τα πάρουν οι βουλευτές. Στην ουσία θα πάρουν 24.442 ευρώ, 1.111 ευρώ επί 22 μήνες».

    Κάτι τέτοιο προκάλεσε ένα «γαϊτανάκι» αναπαραγωγής του ισχυρισμού αυτού (τόσο στα MME όσο και στα social media), ισχυρισμός που έφτασε και στο επίπεδο των επίσημων ανακοινώσεων, αφού Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής έσπευσαν να δηλώσουν ότι οι βουλευτές τους δεν θα κάνουν χρήση της τροπολογίας αυτής.

    Βούτσης: Πρόκειται για επιστημονικής και πολιτικής φαντασίας σενάρια

    Η πραγματικότητα όμως είναι αρκετά διαφορετική από αυτή που θέλησε να προβάλει ο Αλέξης Μητρόπουλος, με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να βάζει τα πράγματα στη θέση τους. «Δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ κανένα θέμα για καταβολή αναδρομικών στους βουλευτές», δήλωσε διαψεύδοντας κατηγορηματικά σχετικά δημοσιεύματα και έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

    «Και να θέλαμε, δεν μπορούσε αυτό να γίνει. Πρόκειται για επιστημονικής και πολιτικής φαντασίας σενάρια και επιστημονικές και πολιτικές ακροβασίες. Ούτε βεβαίως επεκτείνεται η τροπολογία που ψηφίστηκε στις 8/11/2019 για την καταβολή στους δικαστικούς εφάπαξ χρηματικού ποσού που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο των αναδρομικών για την περίοδο 1/8/2012 έως 30/6/2014», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πριν τη Διάσκεψη των Προέδρων, στην οποία θα θέσει αυτό το θέμα.

    Όπως υπογράμμισε ο κ. Βούτσης, «ήδη, από το 2009, με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, η βουλευτική αποζημίωση αποσυνδέθηκε από τις αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου».

    Πηγή: https://www.altsantiri.gr

    Απάντηση

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.