Για όσους δεν κατάλαβαν το πραγματικό νόημα της συμφωνίας κράτους-εκκλησίας!!!

Λουκάς Καβακόπουλος

Επειδή μερικοί δεν κατάλαβαν (ή κάνουν ότι δεν κατάλαβαν):

Το κράτος απ εδώ και πέρα -αν συμφωνήσει και η Ιεραρχία- θα αξιοποιεί τη μέχρι τώρα αναξιοποίητη περιουσία της Εκκλησίας (79 χρόνια αμφισβητούμενων) και θα την εκμεταλλεύεται 50%-50% με την Εκκλησία.
Από τα κέρδη που θα προκύπτουν, θα πληρώνει τους κληρικούς.

Γιατί; Γιατί νομικά η περιουσία είναι της Εκκλησίας, και τόσο καιρό ήταν υπαιτιότητα του δημοσίου το γεγονός ότι μεγάλος μέρος της εκκ. περιουσίας ήταν σε καθεστώς αμφισβήτησης.

Εκεί δηλαδή που χιλιάδες στρέμματα γης και περιουσίας έμεναν μέχρι σήμερα αναξιοποίητα και πολλοί από εμάς γκρίνιαζαν, τώρα θα αξιοποιηθούν για να βγάζουν χρήματα για όλους τους Έλληνες, και από αυτά θα πληρώνονται και οι κληρικοί, που νομικά …είναι δικά τους.
Έτσι κατοχυρώνεται και η περιουσία της Εκκλησίας, που είναι σημαντικό ιστορικό κομμάτι μας, αλλά και τα εθνικά συμφέροντα (καθώς η περιουσία της Εκκλησίας δεν βρίσκεται μόνο στην Ελλάδα – προσέξτε τα λόγια μου).

Το κράτος δηλ αποκτά δικαίωμα διαχείρισης πάνω σε κάτι που ήταν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ελληνικό, δηλ κτήμα όλων των Ελλήνων.

Σταματά να είναι επίσης η Εκκλησία κλάδος του Δημοσίου (με όλα τα αρνητικά που αυτό συνεπάγεται) και γίνεται μια οικονομική “υπερδύναμη” μέσα στην Ελλάδα, που αν τηρήσει τις αρχές και τις αξίες της, θα μεγαλουργήσει.

Οπότε ο “κακός Τσίπρας” μάλλον έκανε κάτι που έπρεπε εδώ και δεκαετίες να είχαν κάνει “οι καλοί” (και μη με βάζετε να σας θυμίσω πόσα άλλα ΔΕΝ είχαν κάνει αυτοί οι “καλοί” και πού μας οδήγησαν…)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.