Η «Ελληνικός Χρυσός» απειλεί τον Καμμένο. Ηλθε η στιγμή να ανοίξει το σκαλνδαλο Παπανδρέου – Μπόμπολα – Κατάρ

Επειδή το θράσος τους δεν έχει όρια και επειδή όσοι εκποίησαν δημόσιο πλούτο πρέπει επιτέλους να απολογηθούν, ήλθε η στιγμή να ανοίξει το σκαλνδαλο Παπανδρέου – Μπόμπολα – Κατάρ.
#Skouries ιδού το μέγα σκάνδαλο Παπανδρέου – Μπόμπολα με τον Εμιρη του Κατάρ μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Παπανδρέου είχε δώσει τα μεταλλεία στον Άκτωρα για 11 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Παπακωνσταντίνου είχε κάνει παράσταση στην ΕΕ …υπέρ της εταιρείας για να γλιτώσει το πρόστιμο των 15 εκ. ευρώ από την σκανδαλώδη μεταβίβαση!
Μετά από λίγους μήνες, με την απόλυτη εμπλοκή Παπανδρέου, ο Άκτωρας πούλησε το μερίδιο του για πόσο λέτε (διαβάστε);
ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΙΡΗ ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΤΩΡΑ
ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΕΜΙΡΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ!
Και σήμερα καθόμαστε και συζητάμε με την «Ελληνικός Χρυσός» για τις άδειες και άλλα φαιδρά.
Η λύση είναι μία: Εθνικοποίηση των μεταλλείων και εξόρυξη με φιλικές στο περιβάλλον μεθόδους, που θα τριπλασιάσουν τις θεσεις εργασίας και θα αποφέρουν περί τα 20 δις σε έσοδα στο Ελληνικό κράτος.
Και όχι εθνικοποίηση τύπου «Πειραϊκής Πατραϊκής» με κρατικοδίαιτα παχύδερμα αλλά με πατριώτες εργάτες που θα σκιστούν για το μεροκάματο και την πατρίδα.
Όσο για τα υπόλοιπα; Βρείτε ένα κράτος που ο πρωθυπουργός θα χάριζε 1 δις σε επιχειρηματία πουλώντας εθνικό πλούτο και θα κυκλοφορούσε ακόμα ελεύθερος.
Αντί άλλου σχολίου, διαβάστε τα επίσημα δημοσιεύματα της εποχής για το μέγα σκάνδαλο:
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για την υπογραφή συμφωνίας, που προβλέπει την είσοδο κεφαλαίων του Κατάρ στην εταιρεία Μεταλλεία Χαλκιδικής «Ελληνικός Χρυσός». Η επενδυτική συμφωνία υπογράφηκε στο περιθώριο της συνάντησης των δύο ηγετών από τον πρόεδρο της ελληνικής εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ» Δημήτρη Κούτρα, εκπρόσωπο του Ακτωρα και τον Πρόεδρο του Επενδυτικού Καεφαλαίου του Κατάρ, Αχμάντ Αλ Σαγιέντ.
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι η απόφαση του Κατάρ στέλνει ένα μήνυμα στη διεθνή κοινότητα και δείχνει την εμπιστοσύνη για αναπτυξιακές ευκαιρίες που δίνουν στην Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.
Η Ελλάδα είναι μία εν δυνάμει πλούσια χώρα, που μέχρι τώρα έκανε κακή διαχείριση των πόρων της και του πολύ ικανού ανθρώπινου δυναμικού της, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου. Συμπλήρωσε ότι σκοπός είναι μια νέα μεταλλευτική πολιτική σε λατομεία και ορυχεία της χώρας, με έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο θαλάσσιο χώρο, με προώθηση επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συνολική αξιοποίηση των φυσικών πόρων.
Αυτή είναι μια βιώσιμη στρατηγική, είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι δεν θα αργήσει η ώρα που οι επενδυτές και όλοι οι Έλληνες θα βιώσουν την οικονομική ανάταξη της χώρας.
Από την πλευρά του, ο εμίρης του πλούσιου αραβικού κράτους, Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, τόνισε το ενδιαφέρον του Κατάρ για επενδύσεις στην Ελλάδα, ειδικότερα για τις αποκρατικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας, στον τουρισμό αλλά και για την ανάπτυξη του Ελληνικού.
Αφορμή για την συνάντηση στάθηκε η επενδυτική συμφωνία στην οποία προχωρά το Κατάρ στην Ελλάδα, ύψους 1,2 δισ. ευρώ στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» που εκμεταλλεύονται τα Μεταλλεία Χαλκιδικής, με την ολοκλήρωση της οποίας αναμένεται να δημιουργηθούν 1.500 νέες θέσεις εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεριμένη επένδυση γίνεται ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο Οικονομικής Συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Κατάρ που υπέγραψαν οι κ. Παπανδρέου και Αλ Θάνι, πέρσι το Σεπτέμβριο στην Νέα Υόρκη.
Ο Εμίρης του Κατάρ συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό του αραβικού κράτους και υπουργό Εξωτερικών Σεϊχη Χαμάντ Μπίν Γιασίμ Αλ Θάνι και αξιωματούχους του εμιράτου μίλησε για την «εμπιστοσύνη που αισθάνεται όταν συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση». Πρόσθεσε δε ότι «το Κατάρ δεν έχει πολιτική ατζέντα για τις επενδυτικές του δραστηριότητες» και ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την διάσωση και περίθαλψη των Καταριανών αξιωματούχων στη κρίση της Λιβύης.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τον εμίρη και τον περασμένο Ιούνιο. Η συνάντηση των δύο ανδρών ήταν άτυπη και είχε πραγματοποιηθεί στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης, όπου διέμενε ο ηγέτης του εμιράτου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.