ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ H ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΑΣΘ

Στη συνεδρίαση του Συνδικάτου των Εργαζομένων του ΟΑΣΘ που ολοκληρώθηκε αυτή τη στιγμή για να αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί ή θα ανασταλεί η στάση εργασίας, οι εργαζόμενοι ψήφισαν ότι θα συνεχιστεί, αύριο Παρασκευή από το πρωί (έναρξη δρομολογίων) ως τις 9 πμ, και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τη λήξη των δρομολογίων.

Από τις παρατάξεις, η Ενωτική Συσπείρωση πρότεινε την αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι τη Δευτέρα ώστε να ολοκληρωθούν οι συναντήσεις, η πλειοψηφία όμως αποφάσισε στη συνέχιση των κινητοποιήσεων για αύριο.

Τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν ξανά ώστε να αποφασιστεί αν οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη βδομάδα, κάτι που θα κριθεί από τη στάση του Υπουργού Μεταφορών.

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχώρησαν στη σημερινή απεργία με σκοπό να αποσυρθεί η τροπολογία που επιτρέπει την εκχώρηση δρομολογίων του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ή σε ιδιώτες.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο κάνει λόγο για φιλετοποίηση και εκχώρηση του αστικού έργου στο ΚΤΕΛ ΑΕ και σε άλλους ιδιώτες, ενώ οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ καταγγέλλουν για αυταρχισμό τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, που όπως τονίζουν δεν έκανε διάλογο με τους εργαζόμενους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.