Τα αυτόφωρα είναι λάθος, όπως και οι ψευδείς ειδήσεις

Έπρεπε να δούμε συλλήψεις δημοσιογράφων του αντιπολιτευόμενου τύπου για να αντιδράσουν η  συντηρητική παράταξη αλλά και η ΕΣΗΕΑ για την απαράδεκτη διάταξη της αυτόφωρης διαδικασίας στα αδικήματα του Τύπου. Έστω και αργά είναι ευκαιρία να ανοίξει η συζήτηση χωρίς όμως αυτό να κρύβει τις ευθύνες της δημοσιογραφίας, για το γεγονός ότι έχει πιάσει πάτο.

Τρεις δημοσιογράφοι του Φιλελεύθερου οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του Π. Καμμένου για δημοσίευμα που τον εμπλέκει με τη διαχείριση του προσφυγικού και τα σχετικά κονδύλια. Το αυτόφωρο προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ αλλά και των ΚΙΝΑΛ και Ποταμιού, καταφανώς όψιμη, όπως και της ΕΣΗΕΑ,  καθώς σωπαίνουν εκκωφαντικά εδώ και χρόνια στις εκατοντάδες αντίστοιχες περιπτώσεις δημοσιογράφων που βρέθηκαν στην ίδια θέση, συνήθως, αποκαλύπτοντας σκάνδαλα του παλιού δικομματισμού,  παρότι τίποτε δεν διαψεύστηκε στη συνέχεια. 

Η κυβέρνηση, που έχει δώσει κάποια δείγματα γραφής με την τροποποίηση του τυποκτόνου νόμου, έχει πλέον το πεδίο ανοιχτό και πρέπει να προχωρήσει στην κατάργηση της απαράδεκτης ποινικής μεταχείρισης των δημοσιογράφων. Ωστόσο, αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τον εκχυδαϊσμό και της διολίσθηση της δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ. Τα fake news, η ανεπίτρεπτη εκφορά του δημοσιογραφικού λόγου, η ταύτιση με τα οικονομικά συμφέροντα των ιδιοκτητών και οι δολοφονίες χαρακτήρων είναι πλέον μια καθημερινότητα.

Τα δημόσια πρόσωπα διαθέτουν εκ της θέσεως βήμα για να απαντήσουν όταν θεωρούν ότι θίγονται όπως και οι δημοσιογράφοι. Οι πρόσφατες συλλήψεις ήταν μια καλή ευκαιρία ώστε να προσχωρήσουν στην πραγματικότητα όσοι θυμήθηκαν ξαφνικά την προστασία της ελευθεροτυπίας σε σχέση με την πολιτική εξουσία. Ώρα να ασχοληθούν και με τις ψευδείς ειδήσεις. 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.