Η δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Έθνος

Είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγη ώρα η δημοσκόπηση της Κάπα Research για την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Έθνος». Πρόκειται για μια δημοσκόπηση με ένα δείγμα-“γίγας” μιας και η εταιρεία κάνει λόγο για 10.000 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα

Στη δημοσκόπηση οι πολίτες κλήθηκαν να σχολιάσουν επίσης τη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το όνομα της ΠΓΔΜ, αλλά και να δηλώσουν την πρόθεση ψήφου τους.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ βρίσκεται πρώτη με 23,3%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,8%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 8,7% και στην τέταρτη θέση βρίσκεται  το Κίνημα Αλλαγής με 6,9%. Με 5,7% βρίσκεται στην πέμπτη θέση το ΚΚΕ. Εκτός Βουλής παραμένουν ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και Λαϊκή Ενότητα, αφού τα ποσοστά τους δε ξεπερνούν το 3%.

Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, το 58% δηλώνει αρνητικό στην υπογραφή της, ενώ το 30% των ερωτηθέντων είναι θετικό .

Σε άλλο ερώτημα: “Τι πιστεύετε ότι θα κάνει η ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση” το 56% δήλωσε ότι η ΝΔ θα διατηρήσει τη σημερινή συμφωνία, ενώ το 23% θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία. Μόλις το 11% πιστεύει ότι θα καταργήσει τη συμφωνία.

– 76%: Θεωρεί πως η διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα για τη μη περικοπή  των συντάξεων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση (29% προς τη λάθος)

–              68%: Θεωρεί ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και πρώτη προτεραιότητα η αύξηση του κατώτατου μισθού

–              64%: Τάσσεται υπέρ της μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες

–              53%: Θα έχουν θετική επίδραση τα εξαγγελθέντα μέτρα (21% αρνητική)

–              38%: Τάσσεται υπέρ της ανάδειξης του διλήμματος «θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω στις σπατάλες, τη διαπλοκή και τη ρεμούλα» που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

–              70%: Θεωρεί πως η ΔΕΘ είναι πολύ σημαντικός θεσμός για την προβολή — και ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας (29% λίγο σημαντικός θεσμός)

–              34%: Θεωρεί πως η ΔΕΘ θα επιδράσει θετικά στην ενίσχυση της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας στα Βαλκάνια

–              33%: Θεωρεί ότι η ΔΕΘ θα επιδράσει θετικά στην προώθηση νέων τεχνολογιών και νεοφυών επιχειρήσεων

–              32%: Στην ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ

–              23%: Στην προσέλευση επενδύσεων στην Ελλάδα

–              22%: Στη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος της Ελλάδας

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.