Ένας αστεροειδής σχεδόν δύο φορές το μέγεθος του πύργου του Άιφελ θα περάσει δίπλα από την Γη στις 10 Αυγούστου. Σύμφωνα με την NASA ο αστεροειδής 2006 QQ23 έχει 570 μέτρα διάμετρο και κινείται με ταχύτητα περίπου 16.740 χιλιομέτρων την ώρα. Θα περάσει αρκετά κοντά ώστε να κατηγοριοποιηθεί σαν «εγγύς στην Γη» και επίσης «δυνητικά επικίνδυνος». Οι αστρονόμοι όμως λένε ότι η διέλευση δεν εμπεριέχει κανένα απολύτως κίνδυνο.
Η προϋπόθεση για να ενταχθεί ένας αστεροειδής στην κατηγορία των «δυνητικά επικίνδυνων» είναι να περάσει σε απόσταση μικρότερη των 0.05 αστρικών μονάδων από την Γη. Ο αστεροειδής 2006 QQ23 λοιπόν που θα περάσει σε απόσταση 0.049 αστρικών μονάδων μόλις και μετά βίας πληρεί αυτό το κριτήριο. Για να γίνει περισσότερο κατανοητό, οι 0.049 αστρικές μονάδες ισοδυναμούν με 7.48 εκατομμύρια χιλιόμετρα.
Η Linsey Johnson απο το Planetary Defence Coordination Office της NASA δήλωσε στο CNN ότι ο αστεροειδής είναι «ακίνδυνος». Κάθε χρόνο έξι αστρικά αντικείμενα τέτοιου μεγέθους περνούν κοντά από την Γη, οπότε δεν υπάρχει κάτι το ασυνήθιστο στην περίπτωση του αστεροειδή 2006 QQ23. Η Johnson πρόσθεσε ότι, μια πρόσκρουση μετεωρίτη τέτοιου μεγέθους στην επιφάνεια της Γης είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός, και συμβαίνει μόλις μια φορά στα διακόσια ή τριακόσια χρόνια.
Την τελευταία εκατονταετία συνεχώς συλλέγουμε στοιχεία για μετεωρίτες που εισήλθαν στην ατμόσφαιρα της Γης. Για παράδειγμα, υποψιαζόμαστε ότι μόλις τον προηγούμενο μήνα, μικρομετεωρίτης έπεσε σε ορυζώνα στην Ινδία, δημιουργώντας τρύπα βάθους ενάμισι μέτρου. Ευτυχώς στο περιστατικό δεν υπήρξαν θύματα η τραυματισμοί. Υπολογίζεται όμως ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι μετεωρίτες που διαπερνούν την ατμόσφαιρα και να πέφτουν στην θάλασσα απαρατήρητοι.
Ένα περιστατικό μεγάλης κλίμακας συνέβη πέρυσι προς το τέλος του έτους, λίγο πριν από τις γιορτές. Μετεωρίτης με ταχύτητα 32 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο χτύπησε την ατμόσφαιρα της Γης πάνω από την θάλασσα του Μπέρινγκ. Παρόλο που ήταν το μεγαλύτερο χτύπημα από την έκρηξη στο 2013 στο Chelyabinsk της Ρωσίας, πέρασε ουσιαστικά απαρατήρητο. Μπορέσαμε και το είδαμε μονάχα επειδή το εντόπισαν αμερικάνικοι στρατιωτικοί δορυφόροι.