ΥΦΕΘΑ Κόλλια-Τσαρουχά: «ΚΑΜΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’ σε προϊόντα που δεν είναι ελληνικά!»

Η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και μέχρι πρότινος Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά παραβρέθηκε σήμερα σε εκδήλωση του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) με θέμα την Εφαρμογή των Αναπτυξιακών Νόμων, που έγινε στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ στο συνεδριακό κέντρο Ν. Γερμανός στις 6 το απόγευμα.

Η ΥφΕΘΑ και μέλος των ΑΝ. ΕΛ. κα Τσαρουχά αναφέρθηκε ξανά στην πάγια θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά της “συμφωνίας των Πρεσπών” και οποιασδήποτε συμφωνίας αποδέχεται με οποιοδήποτε τρόπο τον όρο “Μακεδονία” ως ονομασία της FYRoM.

Η κα Τσαρουχά, που χαιρέτισε την εκδήλωση μετά τη νέα ΥΜΑΘ κ. Νοτοπούλου, τόνισε:

Καμία χρήση του ονόματος “Μακεδονία” δεν μπορεί να είναι αποδεκτή, για να σηματοδοτήσει κάτι που δεν είναι ελληνικό. Αυτή είναι η πάγια θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και πρόκειται για σημαντική διαφωνία μας με τις θέσεις του κυβερνητικού μας εταίρου.

Παρακάτω η κα Κόλλια διευκρίνησε ότι αυτή η διαφωνία δεν πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβέρνηση, μέχρι τουλάχιστον η συμφωνία των Πρεσπών να φτάσει στην Ελληνική Βουλή:

Πρέπει όμως να τονίσω ότι αυτή η βασική διαφωνία μέσα στην κυβέρνηση, δεν μειώνει στο ελάχιστο τη κρισιμότητα της συντεταγμένης εργασίας που γίνεται σε πολλά άλλα επίπεδα, η οποία είναι ευθύνη όλων μας να ολοκληρωθεί.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.