Ο ψευδομουφτής Κομοτηνής αναγνωρίζει διορισμένους από τη νόμιμη μουφτεία, ιμάμη και χατίπη

Μεγάλη συζήτηση άνοιξε τις τελευταίες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο και φωτογραφιών), από την προσευχή της 21ης Αυγούστου (ανήμερα της γιορτής του Κουρμπάν Μπαϊράμ) στο Εσκί Τζαμί Κομοτηνής, όπου όπως υποστηρίχθηκε φαίνεται ο νέος τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ να λειτουργεί ως μουεζίνης (ψάλτης) – βοηθός του ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ.

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Με δημόσια ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η Χρύσα Ούτση, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», αποκαθιστά την πραγματικότητα και την αλήθεια:

«Δεν αμφισβητώ τις φωτογραφίες ούτε φυσικά το βίντεο. Αμφισβητώ σαφέστατα όμως ότι αποδεικνύουν ότι ο νεοδιορισθείς Τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ, αναγνώρισε έμμεσα τον ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ. Το βίντεο έδωσε μια πλήρη εικόνα με ενδιαφέροντα στοιχεία:

Στο μιχράμπ (ο χώρος που κάθεται ο Ιμάμης που προΐσταται της προσευχής), στη θέση του χατίπη κάθεται ο διορισμένος από τον Μέτσο Τζεμαλή του Εσκί Τζαμί. Μπροστά και στην πρώτη σειρά των πιστών, κάθεται πάλι άλλος διορισμένος από τον Μέτσο Τζεμαλή στη θέση του Ιμάμη του Εσκί Τζαμί. Μόνο που αυτός, αντί να κάθεται στο κέντρο της πρώτης σειράς όπως θα έπρεπε, έχει πάει στην άκρη της πρώτης σειράς και έχει δώσει τη θέση του στον ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ. Ο Τζιχάτ Χαλήλ είναι διορισμένος και αυτός από τον Μέτσο Τζεμαλή στη θέση του μουεζίνη και κάθεται στο άνω μέρος. Ο Τζιχάτ Χαλήλ δεν έχει ακόμα ορκιστεί και έτσι δεν έχει αναλάβει τα καθήκοντα του Μουφτή, οπότε πήγε στο Εσκί Τζαμί ως μουεζίνης, στη θέση δηλαδή που τον έχει διορίσει ο Μέτσο Τζεμαλή. Είναι γεγονός ότι μόλις ο διορισμένος χατίπης τελείωσε την προσευχή, ο Τζιχάτ Χαλήλ έψαλε αυτό που οφείλει σύμφωνα με το μουσουλμανικό θρησκευτικό τελετουργικό.

Η Χρύσα Ούτση, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Ο Τζιχάτ Χαλήλ δεν λειτούργησε ως μουεζίνης-ψάλτης του ψευδομουφτή, ΑΛΛΑ του διορισμένου από τον Μέτσο Τζεμαλή, Ιμάμη του Εσκί Τζαμί! Ο ψευδομουφτής Κομοτηνής ήταν εκεί στην προσευχή όπως έχει γίνει και στο παρελθόν στο ίδιο τζαμί σε μεγάλες μουσουλμανικές εορτές (Ραμαζάνι και Κουρμπάν Μπαϊράμ)… Για μένα λοιπόν σε αυτό το βίντεο και το φωτογραφικό υλικό, συμβαίνει το εξής: ο ψευδομουφτής Ιμπραήμ Σερίφ αναγνωρίζει τους διορισμένους από τη νόμιμη μουφτεία ιμάμη και χατίπη, και πηγαίνει στο Εσκί Τζαμί, γιατί αν συνέβαινε κάτι άλλο ο Σοφολογιότατος Μέτσο Τζεμαλή δεν θα τους διατηρούσε στη θέση τους – οπότε γιατί η μονοπρόσωπη επίθεση στον ψάλτη; Από τα γεγονότα προκύπτει ότι ο Τζιχάτ Χαλήλ σε καμία περίπτωση δεν αναγνώρισε, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα, τον ψευδομουφτή Κομοτηνής, αλλά έκανε ότι έπρεπε να κάνει ως μουεζίνης«.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.