ΟΑΣΘ:Ποιά είναι τα ονόματα που θα αναλάβουν το βαρύ έργο αναδιοργάνωσης των Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης

Μέσα από σαράντα κύματα,συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τον ορισμό διοίκησης του ΟΑΣΘ,σχεδόν ένα μήνα που εκλέχθηκε η νέα κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη.

Απροετοίμαστη λοιπόν η κυβέρνηση,που έπρεπε από την πρώτη μέρα να πάρει αποφάσεις για τις πολύπαθες Αστικές Συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.Είναι βέβαιο ότι κάθε μέρα που περνάει και οδεύοντας η πόλη σε έναν Σεπτέμβρη βαρύ,με επιστροφή των Θεσσαλονικέων,αρχή της σχολικής χρονιάς και οι εκδηλώσεις της ΔΕΘ,το πρόβλημα θα γιγαντωθεί και θα γίνουμε μάρτυρες σκηνών ”ροκ” με την έλλειψη λεωφορείων και τις τις στάσεις να ξεχειλίζουν μέσα στους δρόμους από επιβάτες που θα σπρώχνονται ποιος θα μπεί σε λεωφορείο.

Ο Κώστας Καραμανλής, ως αρμόδιος τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών όσο και η ΝΔ γνώριζε εδώ και μήνες ποιο θα ήταν το χαρτοφυλάκιό του όταν η Νέα Δημοκρατία θα κέρδιζε τις εκλογές και υπήρχε η εντύπωση πως υπήρχε κάποιο σχέδιο!

Δεκαπέντε μέρες γράφονται,ακούγονται,διαρρέουν ονόματα για τη νέα διοίκηση και τελικά φτάσαμε σήμερα και ακόμη δεν είμαστε σίγουροι ποιοι θα πάρουν το τιμόνι του ΟΑΣΘ.

Μετά την χθεσινή επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Μεταφορών,άρχισαν να φαίνονται κάποιες προθέσεις της κυβέρνησης και συζητήθηκαν και ονόματα για την σύνθεση της διοίκησης.

Το σχήμα θα είναι καθαρά ”τεχνοκρατικό” και εκ των έσω στελέχωση του Οργανισμού σε μιά προσπάθεια η γνώση και η εμπειρία ανθρώπων να κάνει ένα βήμα μπροστά και να αναδιοργανώσει τον ΟΑΣΘ.

Αν και ακούστηκαν και εξετάστηκαν ονόματα και επιλογές διάφορες,αυτή την φορά πολιτικά πρόσωπα είτε δεν δέχθηκαν είτε αποκλείστηκαν λόγο μη γνώσης του αντικειμένου.

Ετσι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές,η σκέψη και η πρόταση ήταν να επανέλθει ο πρώην γενικός Διευθυντής επί εποχής της προηγούμενης διοίκησης του κ.Στεφανίδη,Ανδρέας Ζερβούλιας στην θέση του Προέδρου.

Στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου προφανώς θα αναλάβει ο πρώην διευθυντής κίνησης κ.Σπανός με αρκετή εμπειρία στα του Οργανισμού.

Τέλος για την θέση του γενικού διευθυντή προαλείφεται πάλι ένα παλιό στέλεχος ο κ.Γ.Τσιούφης που ήταν και μιά προτεινόμενη επιλογή του Προέδρου των Εργαζομένων κ.Τσερμενίδη.

Ως αναφορά την τελευταία επιλογή,να προσθέσουμε ότι συμβουλευτικά ο κ.Τσούφης επισήμανε τα προβλήματα και που οδηγείται ο Οργανισμός και παρέδωσε πόρισμα στην προηγούμενη διοίκηση του ιδιωτικού ΟΑΣΘ,αλλά υπήρξαν αντιδράσεις τόσο από τον τέως Πρόεδρο όσο και από το Συνδικάτο Εργαζομένων.

Πιό εύκολα είναι τα πράγματα για την κυβέρνηση στον ορισμό του νέου φορέα ΟΣΕΘ (πρώην ΣΑΣΘ) με τον ορισμό ενός παλιού γνώριμου σε αυτή την θέση του Γιάννη Τόσκα,έμπειρου συγκοινωνιολόγου που γνωρίζει τα θέματα λόγο προηγούμενης τετραετής θητεία στον φορέα αυτό.

Πολύ πιθανόν να παραμείνει στην θέση του διευθύνοντος Συμβούλου ο Γ.Τσιώνας που αφήνει θετικό αποτύπωμα στην λειτουργία του ΟΣΕΘ.

Σε κάθε περίπτωση και με όποιους αναλάβουν την ”καυτή πατάτα” του ΟΑΣΘ ένα μικρό θαύμα πρέπει να υπάρξει για να γυρίσουν ή να βελτιωθούν τα πράγματα μέσα σε ένα μήνα.

Κάθε μέρα που περνάει δεν γυρίζει πίσω και απλά επιδεινώνει το έργο της όποιας διοίκησης αναλάβει το έργο αναδιάταξης του Οργανισμού.

Γ.Α.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.