Η εκλεκτή της ΝΔ εταιρεία επιχειρεί να μπλοκάρει δικαστικά το καλώδιο Κρήτη- Αττική, μόλις εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ!

Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτη- Αττική ανακοινώθηκε χθες ότι εντάχτηκε στο ΕΣΠΑ και προχωρεί ως εθνικό έργο, όπως σχεδίασε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία και υλοποίησε τη συγκεκριμένη πολιτική, κόντρα σε παράγοντες της Κομισιόν αλλά και της σημερινής κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία ως αντιπολίτευση είχε καταγγείλει αυτόν τον σχεδιασμό και είχε υποστηρίξει την ανάθεση του έργου στην κυπριακή εταιρεία EuroAsia.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την απόφαση της ΕΕ για ένταξη στο ΕΣΠΑ, άρα την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, οι εκπρόσωποι της εταιρείας, μετά μάλιστα από συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Ενέργειας, Κωστή Χατζιδάκη, προχώρησαν σε προσφυγή στα δικαστήρια, επιχειρώντας να μπλοκάρουν κάθε διαδικασία, θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή επάρκεια της Κρήτης καθώς, αν το 2023 δεν λειτουργεί το καλώδιο, το νησί θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα με μπλακ άουτ.

Είναι η ίδια εκείνη εταιρεία που αρχικά διεκδικούσε το έργο, αλλά αποδείχτηκε, σύμφωνα με παράγοντες των ελληνικών αρχών, ότι δεν απέδειξε την οικονομική αλλά τεχνική της δυνατότητα να το αναλάβει.

Για την ακρίβεια η συγκεκριμένη εταιρεία, εκτός του ότι δεν απέδειξε την οικονομική της επάρκεια για ένα τόσο κρίσιμο έργο, είχε προτείνει στις συζητήσεις με την ελληνική πλευρά να συσταθεί (για το έργο που θα φτάσει το 1 δισ. ευρώ) η εταιρεία ειδικού σκοπού με τη συμμετοχή της για την υλοποίηση και διαχείριση, με κεφάλαιο… 24.000 ευρώ!

Είναι η εταιρεία που υπονόμευσε συστηματικά το έργο σε επίπεδο ΕΕ και υποστηρίζεται από τους γραφειοκράτες της Κομισιόν και τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επί χρόνια επεδίωξαν το έργο να πάει σε μια άγνωστης ικανότητας και δυνατότητας εταιρεία κι όχι να εκτελεστεί με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, όπως επέλεξε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, απορρίπτοντας τους εκβιασμούς.

Μάλιστα 2 εβδομάδες πριν τις πρόσφατες εθνικές εκλογές, τοπικά και κεντρικά μέσα «ανακάλυψαν»… «σκάνδαλο με το έργο, επειδή διαφαινόταν ότι ο EuroAsia δεν ήταν η τελική επιλογή! Μάλιστα το «σκάνδαλο» δεν το εντόπισαν τα μέσα, αλλά ο EuroAsia, που έκανε τη δική του θέση «είδηση» για τη γνωστή δημοσιογραφία…

Για να θυμηθούμε, λοιπόν, ποια είναι αυτή η εταιρεία, που ο «λόγος» της ήταν «συμβόλαιο» για τα ελληνικά μέσα της διαπλοκής, δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές, με στόχο βέβαια μια ακόμα παράσταση με fake news.

Η εταιρεία Euroasia Interconnector Ltd, για χάρη της οποίας η διαπλοκή σήκωσε τους τόνους για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης- Αττικής, στην ουσία δεν έχει αποδείξει ότι έχει κάποια οικονομική δυνατότητα συμμετοχής, ενώ στις συζητήσεις με τον ΑΔΜΗΕ για τη συγκρότηση της εταιρείας ειδικού σκοπού, είχε προτείνει το σχήμα να έχει αρχικό κεφάλαιο… 24.000 ευρώ για να ένα έργο που θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ!

Η αποκάλυψη αυτή είχε γίνει από παράγοντα του ΑΔΜΗΕ στο πλαίσιο ρεπορτάζ του Euractiv, στα τέλη του 2018, όταν και τότε κάποιοι σήκωναν το θέμα της εμπλοκής της ιδιωτικής εταιρείας.

Ο ΑΔΜΗΕ έχει εξασφαλίσει περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ σε δάνεια από ελληνικές και κινεζικές τράπεζες καθώς και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), λέει ο ίδιος αξιωματούχος ρεπορτάζ του Euractiv.
«Παρείχαμε απτή απόδειξη της οικονομικής μας αξιοπιστίας. Από την άλλη πλευρά, η Euroasia δεν παρέχει καμία οικονομική δυνατότητα κατά τη διάρκεια των συζητήσεων. Ήταν προφανώς ανησυχητικό το γεγονός ότι πρότειναν το αρχικό κεφάλαιο της εταιρείας ειδικού σκοπού που θα υλοποιήσει τη διασύνδεση Κρήτης – Αττικής να είναι  24.000 ευρώ ενώ το έργο εκτιμάται σε  1 δισ. ευρώ », δήλωσε.
«Από τον Οκτώβριο του 2017, περιμένουμε τη Euroasia Interconnector Ltd να μας δείξει τα χρήματα, αλλά δεν τα έχουμε δει μέχρι στιγμής. Η συμμετοχή της εταιρείας στο SPV με ποσοστό 39% δεν είναι δυνατή χωρίς αξιόπιστη απόδειξη ύπαρξης χρημάτων», δήλωσε ο αξιωματούχος του ΑΔΜΗΕ προσθέτοντας ότι υπάρχει επίσημη αλληλογραφία που αποδεικνύει ότι η Euroasia Interconnector Ltd πρότεινε το ποσό των 24.000 ευρώ ως το αρχικό κεφάλαιο του SPV.

Πάντως στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται από την πλευρά της εταιρείας Euroasia τονίζει ότι ποτέ δεν πρότεινε αυτό το ποσό για την κατασκευή της διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής.

Οι νέες προσφυγές

Μία μέρα μετά τη συνάντηση των επικεφαλής της εταιρείας με τον Έλληνα υπουργό, Κωστή Χατζιδάκη, η Euroasia κλιμακώνει τις νομικές της διεκδικήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Energypress, την Τρίτη 30 Ιουλίου κοινοποιήθηκε στη ΡΑΕ, τον ΑΔΜΗΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη ΡΑΕΚ αλλά και τον ACER αίτηση ακύρωσης της κοινοπραξίας, η οποία κατατέθηκε στο Διοικητικό Εφετείο με ημερομηνία 29 Ιουλίου κατά τριών αποφάσεων του Ρυθμιστή που απορρίπτουν τις προσφυγές της κοινοπραξίας και οδηγούν στην ανάδειξη της εταιρείας “Αριάδνη Interconnector” ως project promoter του έργου της διασύνδεσης.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 22 Μαρτίου του 2019 η εταιρεία EuroAsia είχε καταθέσει στο Διοικητικό Εφετείο Προσφυγή κατά των ίδιων αποφάσεων της ΡΑΕ με τις οποίες ανατέθηκε το έργο στην «Αριάδνη». Η αίτηση αυτή δεν έχει καν πάρει ακόμα δικάσιμο.

Τώρα καταθέτει στο ίδιο δικαστήριο (Διοικητικό Εφετείο) Αίτηση Αναστολής των συγκεκριμένων αποφάσεων της ΡΑΕ, με ορατό τον κίνδυνο η διπλή κίνηση (προσφυγή και αίτηση ακύρωσης) να οδηγήσουν σε μπλοκάρισμα των διαδικασιών των διαγωνισμών.

Στην αίτηση αναστολής, σημειώνεται ότι ο Euroasia επικαλείται ακριβώς την προσφυγή του Μαρτίου, στην οποία αναλύεται όλο το ιστορικό της διένεξης και των αποφάσεων που η κοινοπραξία αμφισβητεί. Σε ό,τι αφορά την αίτηση αναστολής, αφού παρουσιάζονται εκ νέου οι νομικές θέσεις και τα επιχειρήματα της κοινοπραξίας, ζητείται να να ανασταλεί η εκτέλεση/ ισχύς των σχετικών αποφάσεων της ΡΑΕ καθώς και κάθε μεταγενέστερη απόφαση μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου επί της προσφυγής.

Από την πλευρά τους, οι νομικοί που έχουν αναλάβει την υποστήριξη του ΑΔΜΗΕ για την υπόθεση επιμένουν στην εκτίμηση ότι και αυτή η κίνηση από την πλευρά των Κυπρίων δεν θα έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, οι διαγωνισμοί που είναι σε εξέλιξη, αφενός μεν για τα καλώδια, με προθεσμία στις 5 Αυγούστου αφετέρου δε για τους μετασχηματιστές, με προθεσμία 30 Αυγούστου θα συνεχιστούν κανονικά και οι προσφορές θα κατατεθούν στις προβλεπόμενες νέες προθεσμίες.

Απομένει να φανεί στην πράξη από την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου επί της αιτήσεως αναστολής, εάν και κατά πόσο η τελευταία αυτή κίνηση του Euroasia μπορεί να οδηγήσει σε νέο μπλοκάρισμα και αναβολή των διαδικασιών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.