Ο μύθος της ανταγωνιστικότητας στα χρόνια των μνημονίων

η εικόνα προφίλ σας, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο Γιώργος Αθανασίου

Εγραφα το 2012 ότι οι μισθοί και οι συντάξεις δεν είναι η σπατάλη που ευαγγελίζονταν ΔΝΤ και η εγχώρια οικονομική ελίτ!!!Ηρθε να μας δικαιώσει η Έκθεση του World Economic Forum (2016). Η έκθεση συμπεραίνει ότι η αύξηση του κατωτάτου μισθού οδηγεί σε βιώσιμη ανάπτυξη
Τι λέει σήμερα (16/8/2017) FT: «Το brain drain εμποδίζει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας»
Ο μύθος περί ανταγωνιστικότητας που μας έκαναν πλύση εγκεφάλου το είδαμε στην Βουλγαρία, με του χαμηλότερους μισθούς, η χώρα άδειασε δημογραφικά από το πιο ικανό ανθρώπινο δυναμικό της, μετακινήθηκε προς χώρες με καλύτερες αμοιβές και τελικά έμεινε με επενδύσεις χαμηλού κόστους και φασόν.
Οι μισθοί έπεσαν, πιο ειδικευμένοι εργάτες βρήκαν εργασία στην Δυτική Ευρώπη, όσοι έμειναν ήταν οι νέοι και οι ανειδίκευτοι, μείωσαν τους φόρους για προσελκύσουν εταιρίες, οι εταιρίες ήρθαν, χρησιμοποιούν το ρεύμα και τις υποδομές της Βουλγαρίας, αλλά δεν αφήνουν λεφτά γιατί δεν πληρώνουν φόρους, οπότε συντάξεις γιοκ, νοσοκομεία γιοκ, κοινωνική πολιτική γιοκ.
Θα τα θυμάστε που τα έλεγε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας.
Αυτά τα λέγαμε από τότε και δυστυχώς,αντί να ανοίξουμε συζήτηση για το πως θα δώσουμε ώθηση προς τα εμπρός,το μόνο που κάνουμε είναι η πολιτική ανθρωποφαγία!!!
Δυστυχώς σε αυτό τον φαύλο κύκλο μας οδήγησαν ο ΓΑΠ και αργότερα ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο.Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν πονάει κάποιους.
Απο μεθαύριο η χώρα έχει μια νέα ευκαιρία με την έξοδο από τα επώδυνα μνημόνια,αρκεί να συνταχθούμε όλοι μας για την οικονομική ανόρθωση της χώρας αφήνοντας πίσω τα εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα Αριστεράς και Δεξιάς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.