Ας μιλήσουμε για θεσμική εκτροπή

Με έκπληξη διαβάζουμε την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που μιλά για θεσμική εκτροπή με αφορμή την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου ως άμισθης προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού.
Διότι τι έχει να αντιπαρατάξει η κα. Θάνου απέναντι στις περγαμηνές του νομικού συμβούλου του… πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά ή σε αυτές του έτερου συμβούλου του Παπασταύρου;
Προφανώς ηταν θεσμικά αποδεκτό να τοποθετείται στο ψηφοδέλτιο επικράτειας, χωρίς την ψήφο των πολιτών, ο εν ενεργεία Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Αθανασίου και να αναλαμβάνει μετέπειτα χρέη υπουργού Δικαιοσύνης.
Όπως θεσμικά αποδεκτή ηταν η τοποθέτηση ως συμβούλου του Κων. Μητσοτάκη του εν ενέργεια δικαστικού, και μετέπειτα Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένου.
Λένε, και έχουν δικιο, οτι ο ΠτΑΠ πρεπει να είναι υπερκομματικός. Τι άραγε καθιστά μια πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργό, την πρώτη γυναίκα που κατείχε το αξίωμα στη χώρα, και άκρως επιτυχημένη εισαγγελέα, κομματική;
Έχουν να αντιπαραθέσουν κάποιο επιχείρημα ως προς την καταλληλότητα και επάρκεια της να αναλάβει ένα τόσο δύσκολο ρόλο;
Όσο για τα επιχειρήματα περι παρόμοιου προηγούμενου: Είναι ορθά.
Δεν υπάρχει προηγούμενο νομικού συμβούλου να εργάζεται αμισθί. Όλοι οι προκάτοχοι της αμείβονταν με ιλιγγιώδη χρηματικά ποσά ακόμα και εν καιρω κρίσης.
Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν τους πειράζει η Θάνου. Τους ενοχλεί που χαλάει την πιάτσα…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.