Μεγάλη φωτιά σε κατοικημένη περιοχή στα Μέγαρα – Εκκενώθηκε οικισμός – Απειλούνται σπίτια

Φωτιά μέσα σε κατοικημένη περιοχή εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον οικισμό Αγ. Τριάδα στα Μέγαρα. Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή να εκκενωθεί οικισμός που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα και απειλούνταν από το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Η φωτιά σύμφωνα με την πυροσβεστική, καίει χορτολιβαδική έκταση, αλλά επειδή είναι εντός του αστικού ιστού απειλούνται σπίτια.  Κινητοποιήθηκαν άμεσα και επιχειρούν για την κατάσβεση πυροσβεστικές δυνάμεις, πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα, καθώς και δύο ελικόπτερα. Οι άνεμοι που πνέουν εντάσεως 3-4 μποφόρ δυσκολεύουν την κατάσβεση της φωτιάς.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Μυτιλήνη

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11.23 το πρωί και στην περιοχή Νησέλια Μυτιλήνης. Η φωτιά καίει ελαιόδεντρα και ξερά χόρτα. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη. Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, οι οποίες – σύμφωνα με την Πυροσβεστική – δεν απειλούνται.

Φωτιά και στα Ιωάννινα

Η πυρκαγιά στα Ιωάννινα είναι σε εξέλιξη σε περιοχή μεταξύ των οικισμών Ασβεστοχώρι και Κοσμηρά, ωστόσο οι φλόγες είναι μακριά από τα χωριά και δεν κινδυνεύουν σπίτια. Για την κατάσβεσή της, έχουν κινητοποιηθεί 28 πυροσβέστες,10 οχήματα & 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Κιθαιρώνα

Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Κιθαιρώνα. Όπως δήλωσε αρμόδιος αξιωματικός του Π.Σ. στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η πυρκαγιά δεν έχει ενεργό μέτωπο, ενώ καίει έλατα, πεύκα και πουρνάρια, μέσα σε μια χαράδρα, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος επέκτασής της σε αυτή τη φάση και καταβάλλεται προσπάθεια για την οριοθέτησή της, από τις ισχυρές δυνάμεις, που βρίσκονται στο σημείο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.