Ο Μητσοτάκης της… σιωπής – Ούτε κουβέντα για τις επιστολές Καραμανλή

Τη γνωστή τακτική της σιωπής έχει επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρώντας ότι μπορεί να περιορίσει με αυτό τον τρόπο την ζημιά από τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για τις διαπραγματεύσεις στο Μακεδονικό την περίοδο της κυβέρνησης Καραμανλή.

Από το Σάββατο το απόγευμα που κυκλοφόρησε το Documento της Κυριακής με την επιστολή του Κώστα Καραμανλή στον Αμερικανό πρόεδρο Μπους, όπου δεχόταν λύση στο Μακεδονικό με δύο ονόματα, με την τότε ΠΓΔΜ να διατηρεί το όνομα «Μακεδονία» και μόνο για τυπικούς λόγους στον ΟΗΕ να λέγεται Μακεδονία – Σκόπια, έως και σήμερα που η Εφημερίδα των Συντακτών που αποκάλυψε τις νέες επιστολές προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, ούτε η ΝΔ ούτε ο ίδιος έχουν βρει μια αράδα να πουν επίσημα.

(ΕΔΩ ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μιλήσει για όλα και παντού.

Το ίδιο και όλα τα στελέχη της ΝΔ, οι υποψήφιοι και το γραφείο Τύπου.

Στη αποκάλυψη για τη στάση του Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχουν πει ούτε μια λέξη.

Πιστή στο επικοινωνιακό δόγμα «ό,τι δεν μας συμφέρει δεν συνέβη ποτέ», η ΝΔ με την ευρεία διείσδυση και έλεγχο στον συστημικό Τύπο έχει καταφέρει να εξαφανίσει ακόμη και τους κύκλους Καραμανλή που προσπάθησαν να ψελλίσουν κάτι πιο συγκεκριμένο.

Στη γρήγορη και πολύ εύκολη αποδόμηση των «επιχειρημάτων» που επικαλέστηκαν οι κύκλοι Καραμανλή δεν υπήρξε καμία συνέχεια.

Στην ουσία βγήκε μόνο η Ντόρα Μπακογιάννη στο «Open» και είπε ότι η επιστολή ήταν γνωστή επειδή δήθεν την είχαν δημοσιεύσει «Τα Νέα» της εποχής.

Η αλήθεια είναι ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» δεν την είχε αποκαλύψει.

Απλά αναφέρονταν σε αυτή και όχι σε όλο το εύρος της.

Στα «Νέα» του 2005 γίνεται γενική αναφορά και για επιστολές που πήγαν και σε ηγέτες της ΕΕ αλλά δεν δημοσιεύονται.

Τώρα έχουμε για πρώτη φορά ολόκληρο το κείμενο που είναι αποκαλυπτικό για τον βαθμό που αποδέχεται μέσα από αυτές θέσεις που είναι ξεκάθαρα και ριζικά αντίθετες με την εθνική γραμμή που επικαλείται συνεχώς η ΝΔ.

Στο κείμενο του 2005 της εφημερίδας «Τα Νέα» διαβάζουμε για μια σύντομη επιστολή, ενώ η επιστολή που δημοσιεύθηκε στο Documento δεν ήταν καθόλου σύντομη.

Στο ίδιο κείμενο της εποχής αναφέρεται:

«Δεν ξεκαθαρίζεται αν η νέα ονομασία θα έχει καθολική ισχύ ή στην πράξη θα είναι διπλή».

Ενώ στην επιστολή προς τον Μπους ο Καραμανλής αναφέρεται ξεκάθαρα σε δύο ονόματα.

Η τότε πΓΔΜ θα έμενε τελικά σκέτο «Μακεδονία» και η Ελλάδα θα έψαχνε συμβιβασμό για το πως θα την αποκαλούμε εμείς και ο ΟΗΕ.

Στο κείμενο της εφημερίδας «Τα Νέα» αναφέρεται ότι «δεν ξεκαθαρίζεται ποια ονομασία θα χρησιμοποιούν τα Σκόπια στις διμερείς συναλλαγές τους».

Ενώ τώρα γνωρίζουμε ότι με βάση αυτή την επιστολή αφού τα Σκόπια θα έχουν την συνταγματική τους ονομασία, δηλαδή σκέτο «Μακεδονία» και αφού οι υπόλοιπες χώρες θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν όποιο όνομα ήθελαν, οι διμερείς συναλλαγές θα γίνονταν στην βάση της ονομασίας «Δημοκρατία της Μακεδονίας», όπως δηλαδή δεκάδες χώρες την είχαν ήδη αναγνωρίσει.

Εδώ το λινκ της εφημερίδας «Τα Νέα», του άρθρου που δημοσιεύτηκε στις 13 Απριλίου 2005

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.