Αποκάλυψη – «βόμβα» που θα συζητηθεί για τις… παραβατικές δράσεις των δύο εφοπλιστών, που ήρθαν κοντά με τις εξελίξεις αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Πολλοί φίλαθλοι, ανεξαρτήτως απόχρωσης, αναρωτιούνται για ποιο λόγο ο εφοπλιστής, Βίκτωρας Ρέστης, γνωστός οπαδός του Ολυμπιακού και με σουίτα στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», φέρεται να ενεπλάκη στην διαδικασία πώλησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον εφοπλιστή, Γιάννη Αλαφούζο στο περιβόητο fund ινδονησιακών, εβραϊκών και αγνώστων άλλων συμφερόντων.
Η απάντηση είναι απλή: Ο Αλαφούζος με τον Ρέστη έχουν δύο κοινά σημεία, τα οποία τους ενώνουν. Το ένα είναι ότι αγαπούν πολύ τις «ξέρες», αφού ο ένας έριξε εκεί την ΠΑΕ και ο άλλος την τράπεζα FBB, στην οποία ήταν μεγαλομέτοχος.
Το δεύτερο κοινό σημείο τους είναι η εμπλοκή σε οικονομικά εγκλήματα, σχετιζόμενα, μάλιστα, με πιθανές δωροδοκίες κυβερνητικών αξιωματούχων σε Ελλάδα και Ρουμανία.
Οι επιταγές – σκάνδαλο του Ρέστη
Το Newsbomb.gr φέρνει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας πέντε επιταγές, συνολικής αξίας 20 εκατομμυρίων ευρώ, τις οποίες έδωσε ο Ρέστης το χρονικό διάστημα 2006 έως 2008 σε πολιτικό μηχανικό, ο οποίος εμφανιζόταν ως ανιψιός πρωτοκλασάτου υπουργού της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως επίσημα κατήγγειλε ο «ανιψιός» χρόνια αργότερα ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών, το ποσό αυτό, που συνολικά άγγιζε τα 40 εκατομμύρια ευρώ, είχε δοθεί από τον Ρέστη, προκειμένου να αποχαρακτηριστούν παράνομα 1.500 στρέμματα δημόσιας δασικής έκτασης στη Βάρη Αττικής, ώστε να κατασκευάσει εκεί ο εφοπλιστής μεγάλο εμπορικό κέντρο και πολυτελή συγκροτήματα κατοικιών.
Όπως πράγματι προκύπτει από άλλα έγγραφα τα οποία προσκομίστηκαν στη Δικαιοσύνη από τον πρώην οικονομικό διευθυντή του «Ομίλου Ρέστη», οι συγκεκριμένες καταβολές στον υπουργικό «ανιψιό» έγιναν ως εξής:
– 27-6-2005 (1,5 εκατ. ευρώ) με ιδιωτικό συμφωνητικό.
– 5-4-2006 (4 εκατ. ευρώ) με επιταγή.
– 15-5-2006 (2 εκατ. ευρώ) με επιταγή.
– 27-10-2006 (4 εκατ. ευρώ) με επιταγή.
– 26-1-2007 (400.000 ευρώ), όπως προκύπτει από τα λογιστικά έγγραφα της εταιρείας.
– 5-4-2007 (4 εκατ. ευρώ), όπως προκύπτει από τα λογιστικά έγγραφα της εταιρείας.
– 1-8-2007 (6,5 εκατ. ευρώ) με δύο επιταγές.
– 29-10-2007 (10 εκατ. ευρώ) με δύο επιταγές.
– 26-2-2008 (8 εκατ. ευρώ), όπως προκύπτει από τα λογιστικά έγγραφα της εταιρείας.
Η σεξουαλική κακοποίηση
Το σχέδιο για την καταπάτηση του δάσους για λόγους που γνωρίζουν μόνο ο Ρέστης, ο «ανιψιός» και διάφοροι άλλοι της εποχής εκείνης, του εφοπλιστή, τελικά δεν ευοδώθηκε. Μετά από λίγο καιρό, και συγκεκριμένα το Σεπτέμβριο του 2009, ο «ανιψιός» δέχτηκε επίθεση από τρεις Αλβανούς στην περιοχή του Παπάγου.
Όπως ο ίδιος ο Ρέστης έχει καταθέσει ενώπιον των ανακριτικών Αρχών για το περιστατικό αυτό, «τον πλησιάσανε κάποιοι άνθρωποι και του έβαλαν στον πρωκτό του ένα κοντάρι…».
Μόνον, που ο εφοπλιστής άλλαξε την ημερομηνία της επίθεσης. Και αυτό προκύπτει από επίσημα ιατρικά έγγραφα…
Κάτω, λοιπόν, από αυτές τις συνθήκες, ο «ανιψιός» κρατούσε για χρόνια ολόκληρα το στόμα του κλειστό. Ώσπου, το 2014 αναγκάστηκε να μιλήσει, δίνοντας πολυσέλιδες καταθέσεις σε τρεις οικονομικούς εισαγγελείς και να αποκαλύψει μεγάλο μέρος των πραγματικών περιστατικών.
Την ίδια ώρα, ο Ρέστης με τη βοήθεια ακριβοπληρωμένων νομικών και τεχνικών συμβούλων επιχειρεί να μη δοθεί φως, ελπίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί να «επισκεφτεί» και πάλι την περιοχή του Κορυδαλλού, εκεί που διασταυρώνεται η Γρηγορίου Λαμπράκη με τη Διονυσίου Σολωμού …
Ο Αλαφούζος, ο Βλαστός και τα εικονικά τιμολόγια
Για χρόνια ολόκληρα, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει κατορθώσει να μη μαθευτεί η αλήθεια και σχετικά με τα φερόμενα ως εικονικά τιμολόγια, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που προμηθευόταν από εταιρεία της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος, προκειμένου να νομιμοποιήσει τη μεγάλη κομπίνα που έστησε με συνεργούς κυβερνητικούς αξιωματούχους της μετακομμουνιστικής Ρουμανίας (δεκαετία 1990) για την αγορά 13 πλοίων, κατά τη ρουμανική Δικαιοσύνη.
Τα εικονικά τιμολόγια ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού σκανδάλου.
Η αλήθεια βρισκόταν επί τόσα χρόνια καλά κρυμμένη ανάμεσα στις χιλιάδες νομίμως υποκλαπείσες συνομιλίες από την ΕΥΠ που αφορούσαν στην απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου (Ιανουάριος 2009) από τη «συμμορία Βλαστού».
Πώς σχετίζεται ο Παναγιώτης Βλαστός με τα εικονικά τιμολόγια; Πριν καταλήξει στις φυλακές είχε εργαστεί στην εταιρεία που… τα εξέδιδε. Μιλώντας, λοιπόν, μέσα από τη φυλακή με το γιο του ιδιοκτήτη – με τον οποίο ήταν φίλος – αναφέρεται πολλές φορές στα «τιμολόγια του Αλαφούζου».
Αντί, όμως, οι διωκτικές Αρχές να ερευνήσουν τα εικονικά τιμολόγια, προτίμησαν να εμπλέξουν το γιο του ιδιοκτήτη της εταιρείας στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος με την απαγωγή του Παναγόπουλου, και μάλιστα για κάποιο διάστημα να τον προφυλακίσουν!
Τελικά, ο γιος αθωώθηκε, αλλά το σκάνδαλο με τα εικονικά τιμολόγια ουδέποτε ελέγχθηκε…
Ο Στρατηγός Γρυλλάκης
Το τι ακριβώς φέρεται να διέπραξε ο Γιάννης Αλαφούζος στη Ρουμανία το περιγράφει πολύ χαρακτηριστικά ο μακαρίτης Στρατηγός, Νίκος Γρυλλάκης στο βιβλίο «Από πρώτο χέρι» (εκδόσεις Κάκτος, 2005).
Διαβάζουμε στη σελίδα 163: «Το Σεπτέμβριο του 1993 ο Όμιλος Αλαφούζου διασώθηκε από ολοσχερή κατάρρευση χάρη στον Μητσοτάκη, τον οποίο πολεμούσε λυσσαλέα! Συγκεκριμένα, ο τότε πρωθυπουργός δεν δέχθηκε να αξιοποιήσει εναντίον του Αλαφούζου αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα για τις απάτες του στη Ρουμανία, παρά το γεγονός ότι τα έστειλε στην Ελλάδα η ρουμανική κυβέρνηση που είχε ασκήσει δίωξη εναντίον του συγκεκριμένου επιχειρηματία και ζητούσε βοήθεια».
Και συνεχίζει ο Στρατηγός: «Τα ντοκουμέντα εκείνα ήταν επισκευαστικά δικαιολογητικά των 13 εμπορικών πλοίων της Ρουμανίας που εκσυγχρονίστηκαν στον Πειραιά μερίμνη του Αλαφούζου, ο οποίος στη συνέχεια ανέβασε στο κόστος του εκσυγχρονισμού πολύ πάνω από το 50% της συνολικής αξίας τους μετά τον εκσυγχρονισμό, προκειμένου να τα οικειοποιηθεί. Αν ο Μητσοτάκης διέταζε τότε, ως όφειλε, έλεγχο των δικαιολογητικών από την ΥΠΕΔΑ, θα είχε στείλει “αδιάβαστο” τον Αλαφούζο και ταυτόχρονα θα βοηθούσε τη ρουμανική κυβέρνηση αν προέκυπταν πλαστά τιμολόγια και υπερτιμολογήσεις. Από μία πρώτη εξέταση πάντως των φακέλων με τα δικαιολογητικά για τα 13 πλοία που έγινε τότε από ειδικούς, προέκυπτε αβίαστα η εντύπωση ότι υπήρχαν πλαστά τιμολόγια και γενναίες υπερτιμολογήσεις. Δεν αξιοποίησε, όμως, ο Μητσοτάκης τα ντοκουμέντα εκείνα, είτε από εισήγηση του περιβάλλοντός του είτε από μεγαλοψυχία είτε από άλλη σκοπιμότητα…».
Μάλιστα την εποχή εκείνη, όπως αναφέρεται στο ίδιο βιβλίο (σελίδα 158), «ύστερα από ανακρίσεις της ρουμανικής δικαιοσύνης είχε εκδοθεί εναντίον του Γιάννη Αλαφούζου ένταλμα σύλληψης και προφυλάκισής του για διαρπαγή με δόλο και δωροδοκίες 13 ρουμανικών πλοίων και – το χειρότερο – είχαν προφυλακιστεί 4 κυβερνητικά στελέχη της Ρουμανίας που είχαν υπογράψει την εκχώρηση των 13 εμπορικών πλοίων στον Αλαφούζο για τον “εκσυγχρονισμό” τους».
https://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/898827/ta-koina-simeia-resti-alafoyzoy-oi-epitages-ta-eikonika-timologia-kai-i-sexoyaliki-kakopoiisi