Όλη η αλήθεια για τον Ολυμπιακό και την Αδριατική Λίγκα

Πληροφορίες από το Βελιγράδι αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός δύσκολα θα γίνει δεκτός από την Αδριατική Λίγκα επειδή το σέρβικο πρωτάθλημα είναι “πιεσμένο”. Οι αλήθειες όμως είναι άλλες.

Την προηγούμενη φορά που ομάδα από την Ευρωλίγκα είχε εκφράσει ενδιαφέρον και τελικά έπαιξε στην Αδριατική ήταν τότε που είχε λάβει μέρος στο εν λόγω πρωτάθλημα η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η σχέση δεν λειτούργησε και η Μακάμπι αποχώρησε.

Τι είχε διδάξει τότε τους ανθρώπους της Αδριατικής αυτή η εμπειρία; Μία ομάδα, όπως η Μακάμπι, ή όπως ο Ολυμπιακός μπορεί να ανεβάζουν το επίπεδο του πρωταθλήματος, από την άλλη όμως, αναγκάζουν και τους υπόλοιπους να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Η δυναμική του Ερυθρού Αστέρα, της Παρτίζαν και της Μπουντούτσνοστ πχ δεν μπορεί να μπει σε ζυγαριά με αυτή της Μακάμπι, του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού. Ομάδες δηλαδή που με λίγα λεφτά δίνουν στον κόσμο τους τίτλο, αυτομάτως με την είσοδο μιας τέτοιας ομάδας γίνονται αουτσάιντερ.

Ποιος ο λόγος, σκέφτονται ίσως και λογικά, οι περισσότεροι στην Αδριατική να μπει ο Ολυμπιακός και εμείς με τα δικά μας δεδομένα στο μπάτζετ να χάνουμε μέσα έξω από μια ομάδα απριόρι;

Ουσιαστικά όλο αυτό τον καιρό λοιπόν το ΔΣ της συγκεκριμένες λίγκας έψαχνε απλά ένα ευγενικό “όχι” στην αίτηση των “ερυθρολεύκων” και ποτέ δεν εξέτασε υπό διαφορετικό πρίσμα το σενάριο εισόδου.

ΥΓ Κάτι το επίσημο ακόμα δεν υπάρχει, ωστόσο όλοι περιμένουν μια ανακοίνωση με αρνητική απόφαση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.