Σπίρτζης: Με 100-150 νέα λεωφορεία σε έναν χρόνο ο ΟΑΣΘ

Τον εφοδιασμό του ΟΑΣΘ με 100-150 νέα λεωφορεία προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης σε δηλώσεις του στα εγκαίνια του πρώτου εμπορευματικού δρομολογίου της Rail Cargo Logistics Goldair στη Σίνδο.

Ο υπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τους ρυθμούς επισκευής των λεωφορείων, γεγονός «που δρα και απαγορευτικά στο να βγουν περισσότερα λεωφορεία και να καλυφθούν οι ανάγκες». Εκτίμησε δε ότι ο Οργανισμός θα εφοδιαστεί μέσω σχετικού διαγωνισμού άμεσα με 100-150 λεωφορεία, τα οποία σε ένα χρόνο από σήμερα θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις του ΟΑΣΘ σε τομείς της καθημερινότητας, όπως είναι το κόστος του Οργανισμού, το ποσό που καταβάλουν οι πολίτες, την κοινωνική πολιτική, τα εισιτήρια, καθώς και «με τα ρέστα που επιτέλους δεν τα βάζει κάποιος στην τσέπη του».
«Υπήρξαν δυσκολίες στη μετάβαση από τον ιδιωτικό ΟΑΣΘ στον δημόσιο και υπάρχουν και πολιτικές επιλογές που τις ξέρετε και θα τις υλοποιήσουμε πολύ σύντομα» τόνισε ο κ. Σπίρτζης. «Δεν γίνεται να είναι η ΕΛΒΟ σε εκκαθάριση και να κλείνει και να αναζητήσουμε πάλι το σύνολο των λεωφορείων που χρειάζεται η Θεςσσαλονίκη, η Αθήνα και όλη η Ελλάδα από το εξωτερικό χωρίς να έχουμε στη χώρα μας μία στοιχειώδη παραγωγική δομή για τη συμπαραγωγή των λεωφορείων». Όπως γνωστοποίησε ο κ.Σπίρτζης, μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΕΛΒΟ θα δημιουργηθεί μία νέα εταιρεία μέσω ΣΔΙΤ ή διαγωνιστικών διαδικαστικών με μετόχους το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα «προκειμένου να μπορούμε να επισκευάσουμε μέρος του στόλου και της ΑΘήνας και της Θεσσαλονίκης».

Η εν λόγω εταιρεία, σύμφωνα με τον υπουργό, θα διασφαλίζει ότι θα υπάρχει παραγωγική δομή στη χώρα, ενώ στόχος της θα είναι η αξιοποίηση του υπάρχοντα εξοπλισμού της παραγωγικής δυνατότητας που έχει η ΕΛΒΟ, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμισή του.

Πηγή: http://www.voria.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.