Κύριε Λαζαρίδη, τον Ρίψασπη κανείς δεν θα τον εμπιστευτεί ξανά….

Η σημερινή παραίτηση του Κ. Λαζαρίδη από την Κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ μας λύπησε βαθύτατα. Γιατί ο κ. Λαζαρίδης παρουσίασε στη μέχρι σήμερα θητεία του ένα σοβαρό και μετρημένο πρόσωπο.

Παρόλα αυτά, η παραίτησή του έρχεται σε μια τελείως άκαιρη περίσταση και χωρίς φανερές αιτίες, καθώς όλοι περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι κινήσεις των Αν.Ελ. το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού έχουν δηλώσει την έντονη αντίθεσή τους στη συμφωνία Κοτζιά-Ντιμιτρόφ.

Μια αστάθεια των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και μια άκαιρη αποχώρησή τους από την κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ, τώρα, που το θέμα δεν είναι επίκαιρο, θα στερήσει από τους ΑΝΕΛ τη δυνατότητα να αποδείξουν τις θέσεις τους.

Κοινώς, ακυρώνει όλες τις πολιτικές τους επιλογές και θέσεις.

Η αποχώρηση Λαζαρίδη δεν μπορεί λοιπόν να εξηγηθεί με τη δικαιολογία ότι “αποχώρησε γιατί δεν άντεξε τις πιέσεις”.

Αν δεν άντεξε τις πιέσεις, γιατί δεν υπερψήφισε την πρόταση μομφής όταν είχε νόημα; Και τώρα, με τη ρετσινιά της “αποστασίας”, πώς θα αντέξει το ψέγος από τους πρώην συνεργάτες και συναγωνιστές του;

Πραγματικά απορούμε.

Δυστυχώς, η αποχώρηση στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία καταδεικνύει την αδυναμία βούλησης  να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και την απομάκρυνσή του από τον δρόμο της ευθύνης και της πατριωτικής ηθικής.

Αν πραγματικά δεν αντέχει, όπως δήλωσε, τότε ας παραδώσει τη βουλευτική του έδρα στο κόμμα που τον ανέδειξε.

Με αυτό το ηθικό προηγούμενο, θα μπορεί στο μέλλον να διεκδικήσει μια νέα πολιτική καριέρα. Έτσι όμως όπως είναι σήμερα, αυτό είναι ιδιαίτερα αμφίβολο.

Εξάλλου, τον “ρίψασπη”, που προδίδει τους συναγωνιστές του τη δύσκολη στιγμή, κανείς, σε κανένα στρατόπεδο, δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί ξανά στο μέλλον.

https://news.makedonias.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.