Αυστηρό μήνυμα του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου στον Ερντογάν με το καλημέρα της επανεκλογής του!

Με αυστηρά μηνύματα από πλευράς του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ήρθε αντιμέτωπος ο Ερντογάν με το καλημέρα της επανεκλογής του. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την εκλογική του νίκη, ο Προκόπης Παυλόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησε με τον Τούρκο Πρόεδρο για να τον συγχαρεί αλλά και να τον θέσει προ των ιστορικών του ευθυνών για κρίσιμα εθνικά θέματα που καθορίζουν τη φιλική συνύπαρξη των δυο λαών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας ΠτΔ προειδοποίησε σε αυστηρό τόνο τον Ταγίπ Ερντογαν οτι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπράγματευτη, υπενθυμίζοντας του οτι ειναι οτι προς όφελος του ίδιου και του τουρκικού λαού να επιδείξει σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, αυτονόητη προϋπόθεση για κάθε μέλος και για κάθε υποψήφιο μέλος της Ε.Ε.

Ο Έλληνας πρόεδρος επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παράνομα στην Τουρκία, ζητώντας από τον Ερντογάν την άμεση απελευθέρωση τους, στα πλαίσια του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από πλευράς της γείτονος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.