Την Κυριακή αποφασίζουν οι ΑΝ.ΕΛ. για τις Εκλογές με Εθνικό Συμβούλιο

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του news.makedonias.gr τα στελέχη και οι πολιτευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη σημερινή τους συνεδρίαση, δεν κατέληξαν σε κάποια απόφαση, σχετικά με την κάθοδό τους ή όχι στις Εκλογές.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν την Κυριακή, σε έκτακτο Εθνικό Συμβούλιο που θα ανακυρηχθεί αυτές τις ημέρες.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι απόψεις μέσα στο Κίνημα διίστανται. Υπάρχουν πολλά στελέχη που επιμένουν ότι το Κίνημα πρέπει να πάρει μέρος στις εκλογές, καθώς οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα δημιουργούν τον πολιτικό χώρο και την ανάγκη για την παρουσία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Βουλή.

Επίσης δεν υπάρχει πλέον η «χαλαρή ψήφος», ο μεγάλος αριθμός υποψηφιοτήτων που υπήρχαν στις Ευρωεκλογές και το πρόβλημα των ΑΝ.ΕΛ. με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που παρέσυρε πολλά μέλη του Κινήματος να μην «τρέξουν» για την επιτυχία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αλλά να ασχοληθούν με αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς στους οποίους άλλες παρατάξεις είχαν την πρωτοκαθεδρία.

Ένα άλλο θετικό χαρακτηριστικό που τονίζεται από στελέχη είναι η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, με:

α) την επικράτηση στη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που θέλει να επιβάλλει,

β) με τους τριγμούς που προκαλούν οι παραιτήσεις στο υπο σύσταση κόμμα του ευρωβουλευτή Κ. Βελόπουλου και

γ) με την αποχώρηση του Β. Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ

Αυτή η μεγάλη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού επιτρέπει τους Ανεξάρτητους Έλληνες να τονίσουν το δικό τους πολιτικό προφίλ, που καλύπτει μια περιοχή που δεν φαίνεται να καλύπτεται από άλλα κόμματα, το οποίο είναι το προφίλ της «πατριωτικής κοινωνικής λαϊκής δεξιάς».

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν στελέχη που έχουν την αντίθετη ακριβώς άποψη, λέγοντας ότι το 0,8% που έφερε το Κίνημα στις ευρωεκλογές δύσκολα ανατρέπεται και απαιτεί την αναζήτηση των αιτιών και τον επανορισμό των αρχών και των στόχων του Κινήματος, πριν κατέβουν σε οποιαδήποτε άλλη εκλογική αναμέτρηση.

Λέγεται επίσης ότι ο Πάνος Καμμένος τις ημέρες μετά τις Ευρωεκλογές ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος και δεν απαντούσε σε κλήσεις που του έκαναν δημοσιογράφοι και συνεργάτες, ενώ στις συζητήσεις που έκανε τασσόταν με την πλευρά που ζητά να μην κατέβουν στις επερχόμενες εκλογές.

Τις τελευταίες ημέρες όμως ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρεται να άλλαξε άποψη, και είναι πλέον θετικός στη συμμετοχή του Κινήματος στις εκλογές, δεδομένων όμως Συμμαχιών που θα κάνει με άλλα κόμματα του σχετικού πολιτικού χώρου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.