Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που θα προκαλέσει τεράστιο σεισμό στην ΝΔ και τους ψηφοφόρους…

Δημήτρης Κοντογούρης

Πριν δύο μέρες,ενα απογευματινό καφεδάκι σε κεντρικό στέκι των Αθηνών με παρέα πρώην βουλευτή της ΝΔ έβγαλε μια είδηση απροσδόκητη μα άκρως βαρύνουσας σημασίας.

Μέσα σε όλα τα θέματα που περιστρέφονταν γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις,ένα κράτησα και με έκανε να ερευνήσω όλα εκείνα τα στοιχεία για να δέσω το παζλ και φυσικά να σας τα παρουσιάσω.

Ο πρώην βουλευτής -πλησίον της ομάδας Σαμαρά- όταν τον ρώτησα ποια η θέση της ΝΔ για το όνομα των Σκοπίων,μου απάντησε,ότι η θέση της είναι αυτή που διαχρονικά αποφασίστηκε μετά το Βουκουρέστι και δεν είναι άλλη από σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση για όλα.

Αλλωστε μου είπε πως η ΝΔ δεν έκρυψε ποτέ τις προθέσεις της και μάλιστα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βρέθηκε κοντά σε λύση με τον Γκιγκόροφ,απλά του έλειπαν 5 ή 6 βουλευτές για να συμφωνήσουμε στο όνομα »ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».Ηταν δλδ ένα καλό όνομα για να τερματιστεί αυτό το αγκάθι ανάμεσα στις δύο χώρες.

»Όπως γνωρίζεις μετά την καλή στιγμή της διαπραγμάτευσης στο Βουκουρέστι η συμφωνία για συνέχιση των συνομιλιών και εξεύρεση λύσης στην ονοματοδοσία κατέληξαν στο όνομα αυτό της ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μεταξύ Νίμιτς και Μπακογιάννη.»

»Τα άλλα ονόματα που έριξε ο Νίμιτς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ήταν: 1. «Βαρντάρσκι Ματσεντόνια». 2. «Άνω Μακεδονία» 3. «Μακεδονία-Σκόπια» ,αλλά εδώ να πω ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος όταν διαπραγματευόμασταν το »ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΣΚΟΠΙΑ» πράγμα που δεν περπάτησε όπως αποδείχθηκε εκ’ του αποτελέσματος.»

Τον ρώτησα όταν το 2015 ο υπουργός Ν.Κοτζιάς ζήτησε εγγράφως απο όλα τα κόμματα να εκφραστούν και να διατυπώσουν τις θέσεις τους τι απάντησε η ΝΔ;

»Κοίτα -αποκρίθηκε ο τεως βουλευτής-η θέση της ΝΔ από την στιγμή που εκφράστηκε δημόσια ήταν και αυτή που υπέδειξε στον Κοτζιά,δλδ σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό και erga omnes»

Aν ζητούσαμε αυτό το έγγραφο να δωθεί στην δημοσιότητα,όπως φυσικά και των άλλων κομμάτων θα το έπρατε η ΝΔ;

»Οχι,δεν υπάρχει περίπτωση γιατί θα κατέρριπτε όλο το αφήγημα και θα είχε πρόβλημα,ενώ η θέση της είναι δημόσια γνωστή.Μετά το συλλαλητήριο και απο την στιγμή που η ΝΔ άλλαξε ρότα στο θέμα κάτι τέτοιο θα της δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα στη βάση των ψηφοφόρων της.Θες πές το θες όχι,πάντως αυτή είναι η αλήθεια.»

Οταν τον ρώτησα γιατί η ΝΔ διάλεξε αυτό τον δρόμο και δεν κάθισε με τον Πρωθυπουργό να συζητήσουν για κάτι που σχεδόν δεν είχαν απόσταση.

Μου απάντησε αφοπλιστικά:» Μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης η ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη τον υπέδειξε να πάει σε σκληρή γραμμή για να καρπωθεί μέρος του θυμωμένου κόσμου που ποτέ δεν πίστευε ότι συζητιέται οποιοδήποτε όνομα που να περιέχει την λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.»

Πήγα αργά το βράδυ στο σπίτι μου και κάθισα στο γραφείο μου ψάχνοντας στον υπολογιστή τι συνέβη και τι έλεγαν όλοι οι εμπλεκόμενοι τα τελευταία δύο χρόνια,μέχρι την στιγμή που η συμφωνία των Πρεσπών πέρασε απο την Ελληνική Βουλή.

2007:30/9/2007.Η Ντόρα Μπακογιάννη στις προγραμματικές δηλώσεις ως ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση Καραμανλή δήλωνε:»Η Ελλάδα επιδιώκει την εξεύρεση αμιβαίας αποδεκτής λύσης στη βάση μιας σύνθετης ονομασίας»

2012:Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ως ΥΠΕΞ:»Η Ελλάδα,απιδεικνύοντας εποικοδομητικό πνεύμα προέβη σε ένα μείζον συμβιβαστικό βήμα,αποδεχόμενη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων.»

2013:Μια ονομασία με αποκλειστικά γεωγραφικό προσδιορισμό μπορεί να αποδεχθει η Αθήνα για την ΠΓΔΜ τόνισε ο ΥΠΕΞ Δ.Αβραμόπουλος μετά την συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας Φατμί Μπεσίμι.

2014:Αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Σαμαρά δήλωσε κατηγορηματικά στη Γ.Σ. του ΟΗΕ στις 27/9/201 ότι η επίσημη θέση της κυβέρνησής του ήταν η »σύνθετη» ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν το Μακεδονία.

Τον Ιανουάριο ο Κ.Μητσοτάκης σε συνέντευξή του έλεγε ότι μια συμφωνία πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:Σύνθετο όνομα,erga omnes και διμερή συμφωνία στα αλυτρωτικά των Σκοπίων!!!

Τι έλεγε στη βουλή και δυστυχώς Μακεδόνας βουλευτής χειροκροτούσε τον Μητσοτακη και την αναφορά του στο σύνθετο όνομα:

Πάμε τώρα να συνεχίσω την έρευνα και να παρουσιάσω με την σειρά τα γεγονότα,ξεκινώντας από την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ τον Ιούνιο του 2018 και δεν κάνει καμιά μα καμία αναφορά στο ΟΝΟΜΑ »ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».Για του λόγου το αληθές δείτε την πρόταση μομφής:
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ

Το κείμενο της πρότασης που κατέθεσε η ΝΔ και υπογράφουν και οι 76 βουλευτές του κόμματος, με πρώτους τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Τριάμισι χρόνια τώρα η κυβέρνηση φτωχοποιεί τους πολίτες. Υπέγραψε δύο αχρείαστα μνημόνια, δέσμευσε τη χώρα με βαριές περικοπές συντάξεων και μισθών, αύξησε τους φόρους, υποθήκευσε την δημόσια περιουσία. Η ανασφάλεια κυριαρχεί παντού. Με απαράδεκτες μεθοδεύσεις προκαλεί βλάβη στη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης του ελληνικού λαού. Η συμφωνία αυτή συναντά την αντίθεση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων.

Επιπροσθέτως δεν έχει καν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο. Είναι μια επιζήμια συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα. Αναγνωρίζει δήθεν «Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα για τους βόρειους γείτονες μας. Πρόκειται για μείζονα εθνική υποχώρηση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Είναι μια κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας. Τα μέλη του κοινοβουλίου οφείλουν να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στον ελληνικό λαό και την ιστορία μας.

Η κυβέρνηση έχει απολέσει από καιρό την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, και δεν είναι σε θέση να προασπίσει αποτελεσματικά τα εθνικά συμφέροντα.

Οφείλουμε να ασκήσουμε κάθε δικαίωμα που μας δίνει το Σύνταγμα και οι δημοκρατικοί θεσμοί της πατρίδας μας για να αποτρέψουμε τη δημιουργία επιζήμιων τετελεσμένων.

Για το λόγο αυτό, η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας σύμφωνα με τα άρθρα 84 παρ. 2 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής.

Βλέπετε πουθενά να αναφέρετε για το όνομα;;;;;Για το μόνο που μιλάει είναι για εθνότητα(ή υπηκοότητα),γλώσσα.Και αν θέλετε εν μέρη μπορεί να έχει δίκιο,αλλά αν ονομάζονταν »ΒΟΡΕΙΟΜΑΚΕΔΟΝΑΣ» ή »ΒΟΡΕΙΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» αντίστοιχα,προφανώς θα συμφωνούσε!!!

Για να δούμε τι απάντησε ο Κοτζιάς:

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ο οποίος κατέθεσε στη Βουλή τα 30 αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τα όσα πρότειναν και αποδέχονταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για την επίλυση του ονοματολογικού με την ΠΓΔΜ. Όπως είπε η ΝΔ είχε προκρίνει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» το οποίο τώρα δηλώνει ότι παράγει αλυτρωτισμό. «Υπάρχουν στιγμές καλής διπλωματίας, όπως έκανε ο Καραμανλής στο Βουκουρέστι, αλλά και κακής, όπως τα 4 χρόνια που η Ελλάδα διαπραγματευόταν το «Μακεδονία-Σκόπια» ως διεθνές, και το «Μακεδονία» ως εσωτερικό», είπε.

«Ποια ήταν τα ονόματα του Νίμιτς 1. «Βαρντάρσκι Ματσεντόνια». 2. «Άνω Μακεδονία» 3. «Μακεδονία-Σκόπια». Πήγαμε λοιπόν στο «Βόρεια Μακεδονία» και μας λένε οτι είναι το χειρότερο. Λένε της ΝΔ ότι έχει αλυτρωτισμό αλλά αυτή η πρόταση ήταν η καλύτερη στιγμή της ΝΔ στη διαπραγμάτευση. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έλεγε ότι ονομασία όπως Βόρεια Μακεδονία μπορεί να είναι το αποτέλεσμα που αναζητούμε. Πώς είναι δυνατόν το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» που διεκδικήσατε, όταν το κερδίζουμε εμείς να σας δημιουργεί προβλήματα;», διερωτήθηκε.

(Βλέπετε;Ορισμένα από αυτά που λέει ο Κοτζιάς μου τα έχει πει και ο συνομιλητής μου)

Για να δούμε τι είπε ο Π.Καμμένος ο οποίος δέχθηκε τα πυρά από την αντιπολίτευση ως πατριωτικό κόμμα για να απομακρυνθεί από την κυβέρνηση:

Ετσι καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με 153 «όχι» από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και 127 «ναι» από ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή. Υπερψήφισε επίσης και ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ. Συνολικά ψήφισαν 280 βουλευτές. Το ΚΚΕ είχε αποχωρήσει από τη συζήτηση. Η πρόταση μομφής ήθελε 151 βουλευτές ακόμα και στους 127 αν ψήφιζαν και οι 7 βουλευτές των ΑΝΕΛ ΘΑ ΠΉΓΑΝΕ ΣΤΟΥς 134!!!

Η ΝΔ έκανε την πρόταση την τελευταία μέρα πριν την υπογραφεί του προσυμφώνου,κάτι που ήθελε η ΝΔ και ξέροντας ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός για υπερψήφιση της μομφής για πέσει η κυβέρνηση,απλά η ίδια θα έλεγε στη κοινή γνώμη,στους ψηφοφόρους της ότι προσπάθησε!!!

Όλα τα άλλα λοιπόν ήρθαν στην βουλή προς ψήφιση και όλοι θυμόμασταν τι έγινε,όταν η ΝΔ,ΚΙΝΑΛ,ΠΟΤΑΜΙ απέρριψαν την πρόταση ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ της συμφωνίας των Πρεσπών που κατέθσε ο Π.Καμμένος,θεωρώντας ότι συνταγματικά είναι ορθή!!!

Δεν θα δώσω άλλες λεπτομέρειες θέλω να σταθώ στην αποκάλυψη του πρώην βουλευτή της ΝΔ και στη περιβόητη απαντητική επιστολή της ΝΔ προς τον Ν.Κοτζιά το 2015 που τα κόμματα κατέθεσαν τις απόψεις τους για την ονοματοδοσία των Σκοπίων.

Για την ιστορία το έγγραφο του Κοτζιά ήταν  το ίδιο για όλα τα κόμματα,απλά αυτό δώθηκε στην δημοσιότητα αυτό που αναφέρει τον Π.Καμμένο:

https://scontent.fath6-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/61553430_10214850172591602_8880696159882969088_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_ht=scontent.fath6-1.fna&oh=a21934375e6c760dbf9abcc138b940bb&oe=5D97869E

Ο μόνος που απάντησε ήταν ο Π.Καμμένος και για την ιστορία έδωσε στη δημοσιότητα την απαντητική επιστολή:

https://scontent.fath6-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/61566257_10214850180351796_3245374728780644352_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_ht=scontent.fath6-1.fna&oh=bcea00e7ba6f641fd6601d83503ba0fc&oe=5D5286A6

Αλήθεια τα πολιτικά κόμματα γιατί δεν δίνουν στη δημοσιότητα τις αντίστοιχες επιστολές;

Κυρίως η επιστολή της ΝΔ που ενώ λέει στους ψηφοφόρους ότι αγωνίστηκε για το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στην ουσία η ίδια πρότεινε όνομα που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

-ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΕΥΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ ΤΕΛΙΚΑ;;;;

-ΠΩΣ ΖΗΤΑΣ ΤΟΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Η ΝΔ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΟΤΖΙΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΣΥΝΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ;;;

Απαιτούμε οι Μακεδόνες ξεκάθαρα πράγματα και τι θα κάνει η ΝΔ αν βγει κυβέρνηση με την συμφωνία και αν θα δώσει στην δημοσιότητα την επιστολή.

Ας αποφασίσουν λοιπόν οι πολίτες που δεν ντρέπονται,αν στις κάλπες θα ψηφίσουν ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝEΣ!

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.