Μη πιστεύετε ό,τι διαβάζετε στα social media…

Μη πιστεύετε ό,τι διαβάζετε!

Όσοι με γνωρίζουν, γνωρίζουν ότι κυνηγάω τα fake news εδώ και χρόνια. Όλα τα fake news, είτε συμφωνώ μαζί τους πολιτικά ή ιδεολογικά είτε όχι. Γιατί πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα.

Προηγουμένως λοιπόν, κάποια άτομα, μια “κυρία” (φαινομενικά) που έκανε προπαγάνδα για κάτι δικό της που προκαλούσε αντιδράσεις μίσους (δεν έχει σημασία τι ήταν αυτό, σημασία έχει το εσκεμμένο ψέμα) με διέγραψε επειδή της έδειξα ότι αυτό το οποίο προωθούσε, ήταν τελείως ψεύτικο.

Το κόλπο αυτό, να προσπαθούν να δημιουργήσουν βία και αντιδράσεις λέγοντας ψέματα, είναι κόλπο των ακραίων στοιχείων. Και έχει σκοπό να οδηγήσει τα πράγματα να εκτροχιαστούν, για να αναλάβουν αυτοί, μόλις μπορέσουν, με το δικό τους εργαλείο, που είναι η βία.

Χρησιμοποιούν πλέον και την τεχνική να μην απαντάνε σ’ αυτούς που τους ξεμπροστιάζουν, αλλά να τους μπλοκάρουν αμέσως, ώστε να μη βγαίνει παραέξω το παραμύθι τους, αλλά να συνεχίζουν να παγιδεύουν τους αφελείς που δεν ψάχνονται έστω και λίγο παραπάνω.

Μπορεί κάποιοι να το ακούνε ως αστείο όλο αυτό. Όμως με παρόμοια κόλπα οι Ναζί πχ ανέλαβαν το 1933 την εξουσία στη Γερμανία, βάζοντας οι ίδιοι φωτιά στο Ράιχσταγκ, και είπαν ότι το έκαναν οι “άλλοι”.

Προσοχή, λοιπόν, μη πιστεύετε ό,τι διαβάζετε!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.