«Ερρίκος Ντυνάν»:Το κόλπο γκρόσο για το μεγάλο ξεπούλημα

Κώστας Βαξεβάνης
Καταγγελίες Μαρτίνη για υπουργικούς εκβιασμούς και πολιτικές πιέσεις προς εξυπηρέτηση τραπεζιτών για να αρπάξουν το νοσοκομείο
Η πρώτη μέρα κατάθεσης του πρώην ισχυρού άνδρα του Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής μπορεί να μην ήταν έκπληξη, αφού πολλά απ’ όσα κατέθεσε τα είχε αποκαλύψει στο Documento, προκάλεσε όμως μια αναπάντεχη σιωπή από τους εμπλεκόμενους. Όσα πολιτικά πρόσωπα κατονόμασε ο Ανδ. Μαρτίνης επέλεξαν να παραμείνουν σιωπηλά, ενώ η ΝΔ απέφυγε να πάρει πάνω της το βάρος της υπεράσπισης των πρώην υπουργών της, αλλά κυρίως του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος φαίνεται να είναι στον πυρήνα όσων συνέβαιναν στο ευαγές ίδρυμα. Η οικογένεια Σαμαρά, της πεθεράς του πρώην πρωθυπουργού μη εξαιρουμένης, είχε ρόλο στο ίδρυμα, όπως άλλωστε και η οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που κατά τις περιγραφές του Ανδ. Μαρτίνη στα δικόγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας θεωρούσε δικαίωμά της να καθορίζει πράγματα στο «Ερρίκος Ντυνάν», ακόμη και δωρεάν νοσηλείες.
Όσα θα ακολουθήσουν στην επιτροπή της Βουλής με εξεταζόμενο τον Ανδ. Μαρτίνη φαίνεται ότι θα είναι ακόμη πιο αποκαλυπτικά. Ηδη έχει δώσει μέσα από τον Κορυδαλλό τρεις καταθέσεις σε εισαγγελείς, με τις οποίες περιγράφει πρακτικές και πολιτικές μαφίας στο «Ερρίκος Ντυνάν». Κατονομάζει στέλεχος του ΣΔΟΕ και ευνοούμενο του Αντ. Σαμαρά ο οποίος πήρε μέρος σε εκβιασμούς εναντίον του προκειμένου να τον αναγκάσει να συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις. Ο κύριος ρόλος όμως στη μαύρη ιστορία του «Ερρίκος Ντυνάν» φαίνεται να ανήκει σε υπουργούς της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, οι οποίοι φρόντισαν και μέσα από τη διαμόρφωση νομικού πλαισίου αλλά κυρίως μέσα από πρακτικές τους να περάσει το υπερσύγχρονο νοσοκομείο στα χέρια τραπεζιτών για ψιχία. Σύμφωνα με τον Ανδ. Μαρτίνη, ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν αυτός που ευνόησε τον Ανδρέα Βγενόπουλο ώστε να πάρει παράνομα το «Ερρίκος Ντυνάν» από το Ιδρυμα, αφού εκβίασε, ενώ ο Μάκης Βορίδης και ο Αδωνης Γεωργιάδης το παρέδωσαν στον Μιχάλη Σάλλα και στην Πειραιώς.
Ήταν μάλιστα τέτοιος ο ενθουσιασμός του Αδ. Γεωργιάδη που, ενώ η Πειραιώς αγοράζει τα δάνεια του «Ντυνάν» από τη Marfin-Λαϊκή στις 9 Ιανουαρίου 2014, στις 15 Ιανουαρίου, μόλις έξι μέρες μετά και προτού προλάβει καλά καλά να το κοινοποιήσει η τράπεζα, ζητά από το ΔΣ του «Ντυνάν» να παραιτηθεί «με εντολή Σάλλα». Μικρή λεπτομέρεια επίσης, τα δάνεια 94 εκατ. ευρώ με εγγυήσεις κτίρια και εξοπλισμό αξίας τουλάχιστον 180 εκατ. περνούν στην Πειραιώς με μόλις 17 εκατ. ευρώ.
Η άνεση με την οποία περιγράφει ο Ανδ. Μαρτίνης μπροστά σε Έλληνες βουλευτές πρακτικές μαφίας από πολιτικά πρόσωπα, με τα οποία μάλιστα ζητά εξέταση κατ’ αντιπαράσταση, δεν δίνει την εικόνα ότι «αυτά τα λέει ένας υπόδικος» αλλά αυτή του καταγγέλλοντος που διηγείται με ευκρίνεια γεγονότα, προκαλώντας μάλιστα για διάψευση. Το κυριότερο είναι ότι ο Μαρτίνης έχει καταθέσει ήδη σε εισαγγελείς τρεις φορές λεπτομέρειες σχετικά με πολιτικά πρόσωπα και πολιτικούς κύκλους που χρησιμοποίησαν το «Ερρίκος Ντυνάν» για ρουσφέτια, δωρεάν νοσηλεία και προσωπικά τους συμφέροντα, για να καταλήξουν να μεθοδεύσουν την παράδοση του υπερσύγχρονου νοσοκομείου των 25 στρεμμάτων στον Βγενόπουλο και στη συνέχεια στον Σάλλα.
Μπορεί οι λεπτομέρειες όσων διαδραματίστηκαν επί χρόνια στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» με πρωταγωνιστές πεθερές πρωθυπουργών οι οποίες διόριζαν διευθυντές και πρώην πρωθυπουργούς που νοσηλεύονταν χωρίς να πληρώσουν μία να φαντάζουν ως οι προκλητικές πλευρές αυτού που στην κοινή πεποίθηση πλέον αποτελεί μεγάλο σκάνδαλο, ωστόσο το πιο προκλητικό κομμάτι αφορά τη μετατροπή ενός από τα καλύτερα δημόσια νοσοκομεία της νότιας Ευρώπης σε ιδιωτικό. Πρωταγωνιστές σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Ανδρέας Μαρτίνης, είναι υπουργοί που συμμετείχαν σε εκβιασμούς και έστησαν το μεγάλο κόλπο για να παραδοθεί το «Ερρίκος Ντυνάν» σε συγκεκριμένα συμφέροντα τα οποία εξυπηρέτησαν αντί για το δημόσιο συμφέρον. Το φημισμένο και σύγχρονο νοσοκομείο πέρασε στα χέρια του Ανδρέα Βγενόπουλου με διαδικασίες που χαρακτηρίστηκαν εκβιαστικές από την ίδια τη Δικαιοσύνη. Ο αποθανών επιχειρηματίας διώχθηκε ποινικά, αλλά όλα τελέστηκαν και αποπερατώθηκαν στο παρασκήνιο. Στο ίδιο παρασκήνιο ρυθμίστηκε να ενεργήσουν κάποιοι πολιτικοί συγκαλύπτοντας ώστε να οδηγήσουν τα πράγματα εκεί που ήθελαν. Στην επόμενη πράξη το νοσοκομείο πέρασε στην Πειραιώς υπό την ηγεσία του Μιχάλη Σάλλα, η σύζυγος του οποίου είχε αναλάβει ρόλο στο «Ερρίκος Ντυνάν» πολύ προτού αυτό περάσει στην τράπεζα. Ανδρέας Λοβέρδος, Αδωνης Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης οφείλουν και νομικά πλέον να απαντήσουν σε όσα τους καταλογίζει ο Ανδρέας Μαρτίνης και μαρτυρούν τα έγγραφα.
Το 2006 το υπερσύγχρονο «Ερρίκος Ντυνάν» συνάπτει τρεις δανειακές συμβάσεις με την τράπεζα Marfin Popular Bank, συμφερόντων του Ανδρέα Βγενόπουλου, με συνολικό ύψος δανείου 115 εκατομμυρίων ευρώ. Ως εγγύηση για τα δάνεια μπαίνουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις 25 στρεμμάτων, αξίας τουλάχιστον 180 εκατ., ενώ εκχωρούνται στην τράπεζα και απαιτήσεις του νοσοκομείου από το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και καταθέσεις μετρητών. Πρόκειται δηλαδή για πλήρως καλυμμένα δάνεια, εν αντιθέσει με άλλα που έδινε η τράπεζα εκείνη την εποχή.
Το 2009, και ύστερα από άδεια του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, το «Ερρίκος Ντυνάν» δημιουργεί μαιευτικό-γυναικολογικό τμήμα με τη σύμπραξη του Ιατρικού Κέντρου, συμφερόντων του Γιώργου Αποστολόπουλου.
Ο Ανδ. Βγενόπουλος είναι στην εποχή της παντοδυναμίας του και απειλεί τον υπουργό αλλά και τον πρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη, απαιτώντας να σταματήσουν το εγχείρημα το οποίο ζημιώνει τα μαιευτήρια Μητέρα και Λητώ, δικών του συμφερόντων. Η συνεργασία «Ερρίκος Ντυνάν» και Ιατρικού Κέντρου, όμως, προχωρά και τον Νοέμβριο του 2009 ο Βγενόπουλος καταγγέλλει τα δάνεια παρότι εξυπηρετούνται κανονικά και καθιστά απαιτητό το ποσό των 87 εκατ. ευρώ του εναπομείναντος δανείου.
Το «Ερρίκος Ντυνάν» αντιδρά, αλλά η τράπεζα του Βγενόπουλου μπλοκάρει τους λογαριασμούς, από τους οποίους αντλεί κάθε εισερχόμενο ποσό. Το «Ερρίκος Ντυνάν» οδηγείται σε στραγγαλισμό, δεν μπορεί να πληρώσει εργαζόμενους και απαιτήσεις, ενώ παράλληλα δεν μπορεί να πάρει πιστώσεις αφού μπαίνει στον Τειρεσία.
Ο Βγενόπουλος διώκεται αλλά ο Λοβέρδος τον στηρίζει
Το «Ερρίκος Ντυνάν» καταφεύγει στη Δικαιοσύνη και, παραθέτοντας όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η καταγγελία των δανείων είναι καταχρηστική και έχει σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Βγενόπουλου και των μαιευτηρίων του, τον μηνύει για εκβιασμό. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών αρχειοθετεί τη μήνυση, αλλά ύστερα από προσφυγή στην Εισαγγελία Εφετών ο εισαγγελίας Παντελής Στραγάλης θεωρεί προσχηματική την κίνηση της τράπεζας και παραπέμπει τον Ανδ. Βγενόπουλο και τον συνεργάτη του Ευθύμιο Μπουλούτα για απόπειρα εκβιασμού. Η δίκη ορίζεται για τις 20 Ιανουαρίου 2012.
Μετά την άσκηση δίωξης κατά του Βγενόπουλου, η οποία φυσικά δεν δημοσιοποιείται πουθενά, ξεκινά ένα παρασκήνιο το οποίο ο Μαρτίνης καταγγέλλει πλέον στους εισαγγελείς και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τον Μαρτίνη, απαιτεί να ανακαλέσει τη μήνυση, την οποία θεωρεί ως αιτία στραγγαλισμού του «Ντυνάν» αντί για τις παράνομες (κατά τη Δικαιοσύνη) ενέργειες του Βγενόπουλου. Κάτω από ισχυρές πιέσεις ο Μαρτίνης ανακαλεί τη μήνυση ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών και παύεται η δίωξη. Μόλις έχει αρχίσει η πορεία του «Ερρίκος Ντυνάν» προς την άβυσσο, ή μάλλον προς συγκεκριμένα συμφέροντα.
Ο Αδωνης και η πρεμούρα για τον Σάλλα
Η τοποθέτηση του Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείου Υγείας ταυτίζεται χρονικά με την παράδοση του «Ντυνάν» στην Τράπεζα Πειραιώς. Η εν λόγω τράπεζα από τον Μάρτιο του 2013 αγοράζει τα ελληνικά υποκαταστήματα των Κυπριακών Τραπεζών και φυσικά της Marfin-Λαϊκής. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχει ήδη εκδιωχθεί από την Κύπρο και τη διοίκηση της τράπεζας. Στις 9 Ιανουαρίου 2014 η Πειραιώς αγοράζει τα δάνεια του «Ντυνάν» στη Marfin-Λαϊκή (πλέον έχει ονομαστεί Bank of Cyprus Public). Για να αγοράσει 94 εκατ. ευρώ δανείου, πλήρως εξασφαλισμένου, δίνει μόλις 17 εκατ.
Προτού ακόμη ανακοινωθεί η αγορά, ο Αδωνης Γεωργιάδης με επιστολή του στα μέλη του ΔΣ του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» ζητά να παραιτηθούν, γιατί έτσι θέλει ο Σάλλας. «Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Μιχάλης Σάλλας», γράφει στις 15 Ιανουαρίου, «ζήτησε την παραίτηση όλων των μελών του ΔΣ». Ο τραπεζίτης δίνει εντολές στον υπουργό και αυτός τις υλοποιεί παρότι δεν έχει καμία σχέση με τον ορισμό των μελών του ΔΣ και τη λειτουργία του νοσοκομείου, αλλά είναι αυτός που έχει απλώς συνάψει σύμβαση δανείου.
Από τον Οκτώβριο του 2013 ο Γεωργιάδης ως υπουργός έχει επιχειρήσει να αλλάξει τη διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος διορίζει μέλη του ΔΣ στο «Ερρίκος Ντυνάν». Ως μέλη του ΔΣ επιχειρεί να βάλει τη σύζυγο του Σάλλα, Σοφία Στάικου, προτού η Πειραιώς γίνει κάτοχος των δανείων του «Ντυνάν» και τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Μπούρα.
Ο Βορίδης «ιδιωτικοποιεί» μέσω δανείου
Μέχρι την ανάληψη του υπουργείου Υγείας από τον Μάκη Βορίδη η Τράπεζα Πειραιώς υπό τις εντολές του Μιχάλη Σάλλα είχε απλώς τα δάνεια του Ντυνάν και ένα ΔΣ που διοικούσε έχοντας σχέση μαζί του. Ο Μάκης Βορίδης κατέθεσε δύο τροπολογίες. Η μία έδινε ακαταδίωκτο στα μέλη του ΔΣ του «Ερρίκος Ντυνάν» για τις αποφάσεις του που δεν ήταν και τόσο συμβατές με τις ανάγκες και την πραγματική διοίκηση του νοσοκομείου. Η δεύτερη, η οποία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο για τους υδρογονάνθρακες, έδινε τη δυνατότητα να πουληθεί το νοσοκομείο μαζί με την άδειά του. Μετέτρεπε δηλαδή τις όποιες αξιώσεις της τράπεζας προς όφελος μιας συμφέρουσας μπίζνας, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση ενός υπερσύγχρονου νοσοκομείου.
Μετά την τροπολογία το «Ερρίκος Ντυνάν» βγήκε σε πλειστηριασμό από την Πειραιώς και κατοχυρώθηκε στην εταιρεία Ημιθέα, συμφερόντων της ίδιας της τράπεζας.
Τη διεύθυνση ανέλαβε ο Αλέξανδρος Πανεθυμητάκης, ξάδελφος του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην μέλος του ΔΣ του «Ντυνάν», ο οποίος αποχώρησε για να αναλάβει τη νεοσύστατη Ημιθέα.
Το «Ερρίκος Ντυνάν», με 303 κλίνες, 25 χειρουργεία, 38 κλίνες εντατικής, 24 μονάδες τεχνητού νεφρού και 78 κλίνες μονοήμερης νοσηλείας, ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας, έπαψε να έχει σχέση με το δημόσιο και αποτελεί ιδιωτικό νοσοκομείο που κάποια στιγμή θα βρει κάποιον άλλο αγοραστή. Φυσικά, ο δημόσιος χαρακτήρας του νοσοκομείου δεν αποτελεί το μοναδικό ερώτημα· το κύριο ζήτημα είναι κατά πόσο υπηρετήθηκε το δημόσιο συμφέρον. Την απάντηση σ’ αυτό αναζητεί η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής με την οποία θα βρεθούν αντιμέτωποι οι υπουργοί της πλάγιας ιδιωτικοποίησης.
Εντολή Σαμαρά και της… πεθεράς του
Μέσα στη φυλακή ο Ανδ. Μαρτίνης κατέθεσε σε εισαγγελείς Διαφθοράς στις 7 Νοεμβρίου 2016, στις 8 Μαρτίου 2017 και στις 10 Μαΐου 2017.
Στην τελευταία κατάθεση στον εισαγγελέα Χρήστο Ντζούρα ο Ανδ. Μαρτίνης συσχετίζει τον Αντώνη Σαμαρά και την πεθερά του με στέλεχος του ΣΔΟΕ, με την προσπάθεια να τον εμφανίσουν ως φοροφυγάδα και να τον διώξουν.
Καταθέτει ο Ανδ. Μαρτίνης στον εισαγγελέα: «Ολως παραδόξως σε όλους τους φορολογικούς ελέγχους (σ.σ. τους οποίους σε άλλο σημείο περιγράφει ως εκδικητικούς εναντίον του) συμμετείχε ως επικεφαλής ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ Αναστάσιος Γιαννίκος. Με αίτημα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τύγχανε φίλος μου δεκαετίες (ήταν συμμαθητής με τον αδελφό της γυναίκας μου), είχα διορίσει στο “Ντυνάν” –μαζί με πολλούς άλλους– συγγενείς του ανωτέρω υπαλλήλου του ΣΔΟΕ. Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ μου καταλόγισε από κύριο φόρο πρόστιμο περίπου 1.500.000 ευρώ, αδικαιολογήτως κατά τη γνώμη πολλών φοροτεχνικών και δικηγόρων ειδικών στα φορολογικά. Αυτό έγινε με σκοπό την εξόντωσή μου».
Αυτό που ο Ανδ. Μαρτίνης περιγράφει ως προσπάθεια εξόντωσης το συνδέει με πολιτικές μεθοδεύσεις για να περάσει το «Ερρίκος Ντυνάν» από το ίδρυμα σε συγκεκριμένους ιδιώτες. Όσο εκκρεμούσε η απόφαση της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, ο Ανδ. Μαρτίνης καταθέτει ότι δέχθηκε επισκέψεις από εφοριακούς που πρότειναν να τον εξυπηρετήσουν: «Με επισκέφθηκε δύο φορές ο Φίλιππος Κολαΐτης, διευθυντής της ΔΟΥ Κηφισιάς, παρόντος του φίλου του Τάσου Τζουμάνη, στον οποίο είχε παραχωρηθεί η εκμετάλλευση του κυλικείου του “Ερρίκος Ντυνάν”. Ο ανωτέρω εφοριακός, αφού μου είπε πως τον πίεζε ο Γιαννίκος να προχωρήσει η διαδικασία του καταλογισμού σε βάρος μου και αφού ισχυρίσθηκε πως τα όσα πίεζε ο Γιαννίκος να καταλογιστούν σε βάρος μου ήταν αβάσιμα, μου ζήτησε να ανταποκριθώ θετικά στο αίτημα του Τζουμάνη για μείωση του μισθώματος του κυλικείου… και ότι το πολύ θα έπρεπε να μου καταλογισθεί ποσό ύψους 200.000 ευρώ».
Στην επιτροπή της Βουλής αλλά και στην κατάθεσή του στις 7 Νοεμβρίου 2016 ο Ανδ. Μαρτίνης αναφέρεται και σε έναν ακόμη άνθρωπο του περιβάλλοντος Σαμαρά, τον οποίο αναγκάστηκε να βάλει γενικό διευθυντή γιατί, όπως λέει, ήταν «καταγόμενος εκ Ναυπλίου και στενός φίλος της πεθεράς του Σαμαρά».
Ποιος είναι ο Ράντος;
Στην κατάθεσή του τον Μάιο ο Ανδ. Μαρτίνης αναφέρεται και σε κάποιον δικηγόρο Ράντο, ο οποίος θα αναλάμβανε να μειώσει τον καταλογισμό προστίμου εναντίον του αντί 80.000 ευρώ: «Όταν προσέφυγα στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με επισκέφθηκε ο δικηγόρος κ. Ράντος, ο οποίος μου δήλωσε ότι κατάφερε να μειωθεί ο καταλογισμός στο ύψος των 250.000 ευρώ, διότι έτσι κρίθηκε στη διάσκεψη, και μου ζήτησε αμοιβή 80.000 ευρώ, την οποία θα του κατέβαλλα μετά την έκδοση της απόφασης. Την αμοιβή δεν του την έχω καταβάλει διότι έκτοτε εκδόθηκε προδικαστική απόφαση η οποία ζητούσε περαιτέρω στοιχεία. Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους ο κ. Ράντος ενημέρωσε τη γυναίκα μου και εμένα ότι έχει γίνει η διάσκεψη του δικαστηρίου και παραμένει η κατάσταση όπως μου είχε δηλώσει αρχικά (καταλογισμός 250.000 ευρώ). Οταν παραπονέθηκα γιατί δεν εκδίδεται η απόφαση, μου απάντησε “δεν μπορώ να τους πνίξω, θα περιμένεις”…». Είναι άγνωστο αν ο δικηγόρος Ράντος που αναφέρει ο Ανδ. Μαρτίνης έχει συγγενική σχέση με τον δικαστή ανώτατου δικαστηρίου της χώρας.
Αθανασίου και απαιτήσεις οικογένειας Μητσοτάκη
Στην κατάθεσή του ο Ανδ. Μαρτίνης αναφέρεται σε εξυπηρετήσεις στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, για τις οποίες μάλιστα διώκεται, αλλά και στις απαιτήσεις της οικογένειας Μητσοτάκη.
«Ένα άλλο που επιθυμώ να καταθέσω είναι ότι την περίοδο που πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ήταν ο κ. Αθανασίου, επικαλούμενος τη φιλία μας, παρακάλεσε και βοήθησε για τη νοσηλεία πολλών δικαστών, οι οποίοι νοσηλεύονταν χωρίς να πληρώνουν τη διαφορά νοσηλίου για την αναβάθμιση. Αυτό το λέω σαν παράπονο, επειδή έχω προφυλακιστεί για υποθέσεις επωνύμων οι οποίοι νοσηλεύονταν στο “Ερρίκος Ντυνάν” χωρίς να πληρώνουν τη διαφορά νοσηλίου ή δωρεάν. Προσθέτω ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θεωρούσε ως αυτονόητο τον διορισμό στο ΔΣ του “Ερρίκος Ντυνάν” της κ. Κυπραίου (σ.σ. πρόκειται για την ιδιαιτέρα του πρώην πρωθυπουργού). Η κ. Κυπραίου κατά τη διάρκεια της θητείας της εξυπηρέτησε διάφορους νοσηλευόμενους ή προσερχόμενους στο “Ντυνάν” για εξετάσεις. Ήτοι μεσολαβούσε για δωρεάν νοσηλεία ή ιατρικό έλεγχο».
Όπως έχει αποκαλύψει το Documento, η εισαγγελική έρευνα έχει ήδη εντοπίσει ότι άτομο με στοιχεία Γεωργιάδου-Κυπραίου Αρτεμισία-Αικατερίνη έχει νοσηλευτεί με έξοδα 38.566, 12 ευρώ και της χορηγήθηκε έκπτωση 23.873, 12 ευρώ.
Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης νοσηλεύτηκε με έξοδα 9.022, 37 ευρώ και του χορηγήθηκε έκπτωση 8.422, 65 ευρώ, ενώ για τη σύζυγό του Μαρίκα Μητσοτάκη τα νοσήλια ήταν 107.299, 52 ευρώ και χορηγήθηκε έκπτωση 98.247, 14 ευρώ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.