Ο Ζ. Γκάμπριελ για το ελληνικό χρέος

Υπέρ της ρύθμισης του ελληνικού χρέους με βάση τη γαλλική πρόταση για όρους αποπληρωμής σε αντιστοιχία με την οικονομική ανάπτυξη, τάχθηκε ο πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Οι δηλώσεις του Ζ. Γκάμπριελ

Ο κ. Γκάμπριελ ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο. Όταν έχεις ένα μαραθώνιο, τα πιο δύσκολα μέτρα είναι τα τελευταία, για να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ρεαλιστικό, δίκαιο και βιώσιμο. Ως τώρα είχαμε ασχοληθεί με τα δημοσιονομικά – είναι καιρός να βάλουμε στο επίκεντρο την πραγματική οικονομία».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει αλλαγή παραδείγματος στην Ελλάδα, ώστε να μην αντιστραφούν οι μεταρρυθμίσεις και να μην κυλήσει ποτέ ξανά η χώρα σε κακές συνήθειες.
Τέλος, πρώην αντικαγκελάριος παραδέχτηκε πως «Η προσπάθεια της Ελλάδας αποδίδει καρπούς αλλά είναι αργή διαδικασία. Το τίμημα για να ξεπεραστεί η κρίση ήταν και παραμένει πολύ υψηλό σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο. Αυτά που έκανε η Γερμανία ήταν περίπατος μπροστά σε αυτά που έγιναν στην Ελλάδα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.