Το παρασκήνιο της ματαίωσης του φιλικού αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με το Ιράν

Τον περασμένο Φεβρουάριο η ΕΠΟ είχε ανακοινώσει τη διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με το Ιράν στην Κωνσταντινούπολη για τις 2 Ιουνίου. Ωστόσο, το παιχνίδι αυτό δεν θα διεξαχθεί, με το παρασκήνιο να είναι… πλούσιο.

Το Ιράν, το οποίο συμμετέχει στο Μουντιάλ της Ρωσίας, είχε προγραμματίσει την προετοιμασία του, εντός της οποίας ήταν δύο φιλικά με Τουρκία (28/5) και Ελλάδα (2/6) στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, από τη στιγμή που «έκλεισε» το φιλικό η ΕΠΟ, άλλαξαν πολλά δεδομένα.

Μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στα σύνορα του Έβρου και την προφυλάκισή τους, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος επικοινώνησε με την Ομοσπονδία του Ιράν, ζητώντας αλλαγή έδρας για το φιλικό, θέτοντας εθνικούς και ηθικούς λόγους που δεν επέτρεπαν το ταξίδι της Εθνικής Ελλάδας στην Τουρκία.

Η ΕΠΟ πρότεινε το φιλικό να διεξαχθεί στην Ξάνθη, ωστόσο οι Ιρανοί δεν ήθελαν την ταλαιπωρία της οδικής μετακίνησης και αντιπρότειναν να γίνει στην Αθήνα. Μάλιστα, έθεσαν ως προϋπόθεση η ΕΠΟ να καλύψει τα έξοδα του αγώνα (γήπεδο, ασφάλεια, κτλ) και το Ιράν τα δικά του (αεροπορικά εισιτήρια, μετακινήσεις, διαμονή κτλ).

Στη συνέχεια, προέκυψε ζήτημα με τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Οι Ιρανοί θέλησαν να τα αποκτήσουν, γεγονός στο οποίο αντέδρασε η ΕΠΟ, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Το νέο και αξεπέραστο εμπόδιο ήταν αυτό των διαφημίσεων, καθώς η Ομοσπονδία του Ιράν ζήτησε να μην προβληθούν διαφημίσεις για στοίχημα και αλκοολούχα ποτά. Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν, καθώς δύο από τους μεγάλους χορηγούς της Εθνικής προέρχονται από το χώρο του στοιχήματος και των αλκοολούχων ποτών.

Σημείο επαφής δεν βρέθηκε και οι δύο ομοσπονδίες απευθύνθηκαν μέχρι και στην FIFA, η οποία τους κάλεσε να βρουν μόνοι τους λύση. Και τελικά το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με το Ιράν ματαιώθηκε.

[pontos-news.gr]

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.