Δέσμευση πως μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα μειώσει εντός διετίας τον φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 20%, τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% και θα περιορίσει τον φόρο στα μερίσματα ανέλαβε, μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης στον ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας παράλληλα πως οι εκλογές είναι πολύ κοντά.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ, στη συνέντευξη του στην εκπομπή «Ακραίως», μίλησε για μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου, υπογραμμίζοντας «δικαιωνόμαστε απόλυτα όταν λέμε για τέταρτο μνημόνιο» και πρόσθεσε πως «έρχονται νέα μέτρα».
«Τα συμπληρωματικά μέτρα 5,2 δισ. ευρω δεν συμπεριλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο. Είναι πρόσθετα μέτρα» σημείωσε και πρόσθεσε πως είναι «αδιαπραγμάτευτη δέσμευση μου είναι η μείωση της φορολογίας. Μείωση στο φόρο για τις επιχειρήσεις στο 25% και μετά στο 20%, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, μείωση φόρου στα μερίσματα. Αν έχουμε υπεραπόδοση, με τη φιλική στις επενδύσεις πολιτική μας, θα συζητήσουμε και για μειώσεις εισφορών».
Υποστήριξε επίσης πως «οι πολίτες που κινούνται στο κέντρο του πολιτικού φάσματος θα κρίνουν τις επόμενες εκλογές» και πρόσθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν στηρίζει την αστική Δημοκρατία» ενώ δεν σέβεται τη διάκριση των εξουσιών.
Υπογράμμισε ότι δεν θα μπει σε πλειοδοσία λαϊκισμού και εκτίμησε ότι οι πολίτες έχουν την ωριμότητα να το κρίνουν και να το εκτιμήσουν αυτό.
Δήλωσε επίσης ότι μια κυβέρνηση που θα κάνει μεταρρυθμίσεις θα έχει μεγαλύτερο περιθώριο να κάνει επαναδιαπραγμάτευση για τα μεγάλα πλεονάσματα:
«Δεν δεσμεύομαι αλλά θα προσπαθήσω να το κάνω» πρόσθεσε κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τα μεγάλα πλεονάσματα είναι αποτέλεσμα της αναξιοπιστίας της. «Εχω ικανό για τα πάντα τον κο Τσίπρα. Το έχω ικανό να πάει στη ΔΕΘ, να φορέσει γραβάτα και να πει ότι δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα», δήλωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει να πει τίποτα για το μέλλον.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε για «εισαγωγική φορολογική κλίμακα 9% έως 10.000 ευρώ εισόδημα». «Στόχος μου είναι να κερδίσω διαπραγματευτική αξιοπιστία. Στη συνέχεια θα διαπραγματευτώ με τους εταίρους τα πλεονάσματα αφού δεν θα χρειάζονται ως ενέχυρο για την αξιοπιστία της κυβέρνησης», εξήγησε.
Υποστήριξε επίσης πως στόχος του ίδιου είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης και εξήγησε πως «ο κ. Τσίπρας έταξε τα πάντα και θα ξανατάξει για να μην χάσει. Οι πολίτες θα κρίνουν, τους έχω εμπιστοσύνη. Η Ελλάδα δεν είναι καταδικασμένη να σέρνεται. Δίνω ελπίδα της αλήθειας και όχι του ψεύδους».
«Τι παραπάνω από εμάς είχε η Πορτογαλία; Τίποτα. Εμείς έχουμε περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Δεν είχε Τσίπρα και Καμμένο η Πορτογαλία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «δεν έχει τίποτα να πει για το μέλλον».
«Υπάρχουν τραγικές στρεβλώσεις στις συντάξεις χηρείας»
«Τραγικές στρεβλώσεις στις συντάξεις χηρείας. Μας απασχολεί πολύ το θέμα. Θα το επανεξετάσουμε και θα μιλήσουμε συγκεκριμένα γι’ αυτό. Θέλουμε να ενημερωθεί ο κόσμος για τις μειώσεις που έρχονται στις συντάξεις. Η κυβέρνηση να πει τι και πόσο κόβει με το τέταρτο μνημόνιο», σημείωσε.
Χαρακτήρισε «σύνθετη υπόθεση» τον επανυπολογισμό των συντάξεων και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση πρέπει να στείλει ειδοποιητήρια στους συνταξιούχους», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
«Η χειρότερη δυνατή ονομασία η “Μακεδονία του Ίλιντεν”»
«Από την πρώτη στιγμή βάλαμε το εθνικό πλαίσιο για ολοκληρωμένη λύση πακέτο με αλλαγή συντάγματος και οριστική απαλοιφή των αλυτρωτισμών. Η αναθεώρηση του συντάγματος είναι απαραίτητη. Θα μπορέσω να τοποθετηθώ όταν έχω συγκεκριμένη υπόθεση. Ο πρωθυπουργός μου είπε ότι συζητάει την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν». Είναι η χειρότερη δυνατή ονομασία. Είναι το erga omnes του αλυτρωτισμού» είπε για το Σκοπιανό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Ο πρωθυπουργός είτε δε γνώριζε τι σημαίνει «Ίλιντεν» ή αδιαφόρησε», πρόσθεσε. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως μίλησε με τον αμερικανό πρέσβη και του είπε την άποψη του για το θέμα εξηγώντας πως ο ίδιος δεν αφήνει περιθώρια να δεχθεί πιέσεις.
«Δεν υπάρχει πολιτική βούληση να αντιμετωπιστεί ο Ρουβίκωνας»
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Ρουβίκωνα και για την ανοχή που επιδεικνύει σε αυτό το θέμα.
Οπως είπε: «Ο Ρουβίκωνας προέρχεται από τη μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς» και αν υπήρχε πολιτική βούληση θα είχε αντιμετωπιστεί. Ως παράδειγμα έφερε το γεγονός ότι τα μέλη του Ρουβίκωνας συνελήφθησαν στην Τήνο, αλλά αντίθετα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί στην Αθήνα όπου υπάρχουν πολύ περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις. «Στην Τήνο συνελήφθησαν μέλη του Ρουβίκωνα και η δικαιοσύνη πήρε την απόφαση της. Στην Τήνο με δέκα αστυνομικούς μπορούμε και συλλαμβάνουμε το Ρουβίκωνα, στη Βουλή με 30 διμοιρίες όχι», είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε ότι ο Ρουβίκωνας κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα αλλά μπορεί να ελεγχθεί εύκολα, αν υπάρξει πολιτική βούληση.
Ερωτηθείς αν φοβήθηκε από τις δημόσιες απειλές που δέχτηκε μέσω Facebook από ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα απάντησε: «Όχι ιδιαίτερα. Δεν αισθάνομαι ότι απειλούμαι ούτε να με εκβιάζει ή να με απειλεί εμένα ή την παράταξη που εκπροσωπώ ο Ρουβίκωνας».
Οπως είπε «δεν θα αφήσω τέτοιες συμπεριφορές να συνεχίζονται. Θα εξετάσω όλα τα μέσα για να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά τέτοια φαινόμενα».
Υπογράμμισε επίσης ότι η βία χαμηλής ένταση και η βία υψηλότερης έντασης αποτελούν «συγκοινωνούντα δοχεία», υπογραμμίζοντας ότι στα Εξάρχεια «εκπαιδεύεται μία νέα γενιά που ενδεχομένως καταλήξει στην τρομοκρατία».
Αναφερόμενος στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, με αφορμή τον ξυλοδαρμό εις βάρος του, δήλωσε ότι του είναι συμπαθής, αλλά ως δήμαρχος έχει αποτύχει.
https://youtu.be/70fQuI8EBy4