«Όχι» της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ για το «Μακεδονία του Ίλιντεν»

«Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» είναι το όνομα που κυριαρχεί στην πολιτική επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες. Τσίπρας και Ζάεφ συζήτησαν τη συγκεκριμένη πρόταση με την ελληνική αντιπολίτευση να την απορρίπτει. «Όχι», όμως, λέει και η αντιπολίτευση στην ΠΓΔΜ, κάτι που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση.

Σύμφωνα με το Reuters, επικεφαλής του VMRO-DPNE, του κόμματος που ηγούνταν μέχρι πρότινος ο Νίκολα Γκρουέφσκι, είχε σήμερα συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ. Μετά το πέρας του ραντεβού του με τον πρωθυπουργό ο Χρίστιαν Μικόσκι ανακοίνωσε ότι το κόμμα του «δεν θα στηρίξει αλλαγή του συντάγματος με στόχο να αλλάξει το συνταγματικό όνομα της χώρας».

Αυτό δημιουργεί ακόμη έναν πονοκέφαλο στον Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος χρειάζεται τη στήριξη της αντιπολίτευσης για να αλλάξει την ονομασία της χώρας, καθώς απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων στην Βουλή της ΠΓΔΜ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.