Βουλή: Διακομματική συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16

Θετική γνώμη για τη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F16 εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Εξοπλισμών και Άμυνας, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση.

Η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ξεκαθάρισαν με δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση ότι τάσσονται υπέρ του προγράμματος αναβάθμισης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης προκλήθηκε, όμως, ένταση καθώς η ΝΔ διαμαρτυρόταν γιατί η Επιτροπή Εξοπλισμών ενημερώθηκε μετά από τη σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ . Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος απάντησε ότι το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε πρώτα για το θέμα γιατί έληγε η προθεσμία απάντησης στις ΗΠΑ. Πρότεινε, πάντως, σε όσους είχαν αντιρρήσεις να αναβληθεί η συνεδρίαση. Τελικά, έπειτα, από διακοπή λίγων λεπτών η ΝΔ και η ΔΗ.ΣΥ συμφώνησαν να προχωρήσει η διαδικασία αναβάθμισης.

Κικίλιας: Η ΝΔ εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη της επί της αρχής για τη συμφωνία

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση ο αρμόδιος τομεάρχης, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε ότι η ΝΔ εξέφρασε θετική γνώμη για τη συμφωνία παρά τις αντιρρήσεις της επί διαδικαστικών θεμάτων. «Η ΝΔ επισημαίνει ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη μη ορθή τήρηση της διαδικασίας ενημέρωσης και έκφρασης γνώμης από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής για τη συμφωνία αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Παρά ταύτα, θέτοντας πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας και της Πολεμικής Αεροπορίας η ΝΔ εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη επί της αρχής για τη συμφωνία αυτή» ανέφερε ο κ. Κικίλιας. Αντίστοιχα ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗ.ΣΥ δήλωσε ότι το κόμμα του έχει πρόβλημα με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και όχι με την ίδια τη συμφωνία.

Εντωμεταξύ σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο κ. Καμμένος έδωσε διευκρινίσεις για την υπόθεση του καταδικασθέντα (σε πρώτο βαθμό) πρώην πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι υπηρετεί στην εθνοφυλακή της Δράμας. Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι δεν γνωρίζει τον εθνοφύλακα και σημείωσε ότι στις ένοπλες δυνάμεις δεν προβλέπεται δήλωση πολιτικών φρονημάτων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.