Η Ελλάδα μπροστά σε ιστορικές αποφάσεις

ΟΤΑΝ ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε τη διακυβέρνηση μιας χρεοκοπημένης χώρας την οποία όλοι σε Ανατολή και Δύση θεωρούσαν χαμένη υπόθεση κανείς δεν πίστευε ότι μπορεί να τα καταφέρει.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ προεξοφλούσαν ότι μέσα σε ένα τετράμηνο η Ελλάδα θα βρίσκονταν στο χείλος του γκρεμού και σε καμία περίπτωση δεν θα γλίτωνε την άτακτη χρεοκοπία.

ΤΕΛΙΚΑ ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το θαύμα.

ΜΕ μια σειρά τολμηρές και αποφασιστικές κινήσεις διασφάλισε την ηρεμία στο εσωτερικό μέτωπο που ήταν βασική προϋπόθεση προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες αλλαγές σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας.

ΠΑΡΑ την ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία κατάφερε να περάσει όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να μπορέσει η χώρα να βγει από τον εφιάλτη των μνημονίων.

ΜΕ τις αδιαμφισβήτητες ηγετικές του ικανότητες διασφάλισε τη σταθερότητα στο εσωτερικό μέτωπο, ενώ παράλληλα ανέπτυξε στενές σχέσεις με όλους τους μεγάλους παίκτες σε Ευρώπη, Αμερική, Κίνα και Μέση Ανατολή.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ έφερε τον Ομπάμα στην Αθήνα για να στείλει με την ομιλία του στην Πνύκα το μήνυμα στην παγκόσμια κοινότητα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει όρθια.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ πέρασε πρώτος την πόρτα του Λευκού Οίκου για να συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ γιατί γνωρίζει πολύ καλά τη δύναμη παρέμβασης της υπερδύναμης που λέγεται Αμερική.

ΕΙΝΑΙ αυτός που έφερε τον Μακρόν στην Αθήνα για να περπατήσει στους δρόμους δείχνοντας σε όλο τον πλανήτη ότι η Ελλάδα είναι η πλέον ασφαλής χώρα της Ευρώπης.

ΕΙΝΑΙ ο Αλέξης Τσίπρας που οικοδόμησε σχέσεις εμπιστοσύνης με την Μέρκελ γιατί η γερμανική κυριαρχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι που δεν αμφισβητείται.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ κατάφερε να πείσει τους Κινέζους να επενδύσουν στο λιμάνι του Πειραιά και σε άλλους νευραλγικούς τομείς της οικονομίας.

ΣΕ αυτόν πιστώνεται και η αναβάθμιση των σχέσεων με το Ισραήλ και η δημιουργία της συμμαχίας με την Αίγυπτο και την Κύπρο.

ΚΟΝΤΡΑ σε όλους και σε όλα ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να πείσει τους εταίρους ότι η μείωση του δημοσίου χρέους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επανέλθει στην κανονικότητα η ελληνική οικονομία.

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ οι ιστορικές αποφάσεις για την έξοδο από τα εφιαλτικά μνημόνια και τη μείωση του δημοσίου χρέους έχουν τη σφραγίδα του μεγάλου πολιτικού ηγέτη που λέγεται Αλέξης Τσίπρας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.