Κοτζιάς: Πιστεύουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό και για τις δύο πλευρές

«Πιστεύουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό, από τον οποίο θα κερδίσουν και οι δύο πλευρές» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που είναι σε εξέλιξη, από κοινού με τον ομόλογό του, της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Νικόλα Ντιμιτρόφ.

«Δεν μπορείς να πάρεις όλα όσα έχεις στο νου σου», δήλωσε ακόμη ο κ. Κοτζιάς, ενώ είπε ακόμη ότι πιστεύει πάρα πολύ στη σταθερότητα και ασφάλεια της περιοχής.

«Σήμερα κάναμε βήματα μπροστά για να λύσουμε προβλήματα που δεν έχουμε δημιουργήσει αλλά κληρονομήσει. Είμαστε υποχρεωμένοι να τα λύσουμε, στηρίζοντας παράλληλα την φιλία μεταξύ των δύο εθνών, την σταθερότητα, την ασφάλεια και την ανάπτυξη των δύο χωρών και της περιοχής γενικότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς.

Όπως είπε οι σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να ακολουθήσουν τις πολύ καλές σχέσεις των δύο λαών, φέρνοντας το παράδειγμα των χιλιάδων πολιτών από την πΓΔΜ που κάθε καλοκαίρι έρχονται για διακοπές στη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο Νικόλα Ντιμιτρόφ υποστήριξε πως η συζήτηση που είχε με τον κ. Κοτζιά αφορούσε κυρίως το ζήτημα της ονομασίας και τις μελλοντικές σχέσεις των δύο χωρών.

«Αποτελεί κοινό ενδιαφέρον η εξεύρεση λύσης σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα. Το ζήτημα έχει τραβηχτεί για πολύ καιρό, προσπαθούμε να χτίσουμε το θέμα της εμπιστοσύνης και να απομακρύνουμε τις υπάρχουσες προκαταλήψεις. Η άλλη πλευρά επίσης έχει επιδείξει θέληση για συζήτηση και λύση» επισήμανε ο Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Πρόσθεσε πως μια συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά και με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς αναμένεται να λάβει χώρα στη Βιέννη την επόμενη εβδομάδα. 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.