Κρήτη: «Πνίγηκε» από την κακοκαιρία το Λασίθι (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, εγκλωβισμένοι κάτοικοι και ζώα, άνθρωποι σε απόγνωση, από την κακοκαιρία που χτύπησε σήμερα την Σητεία.

Ο ποταμός Παντέλης πλημμύρισε και τα νερά έχουν μπει σε σπίτια και καταστήματα αλλά και σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Εφημερίδα Σητειακά η Πολίτικη προστασία σε όλους στην περιοχή Λειβάδια να μην επιστρέψουν σήμερα στις περιουσίες και τα σπίτια τους, γιατί αν και η κατάσταση εκτονώθηκε υπάρχει νέα πρόβλεψη για βροχή το βράδυ.

Η πυροσβεστική έχει απεγκλωβίσει και μεταφέρει σε ασφαλές σημείο έντεκα άτομα, καθώς και ζώα που είχαν παγιδευτεί στα νερά.

Μέσα σε λίγες ώρες, το σκηνικό που διαμορφώθηκε από τη βροχή, προκάλεσε αγωνία, καθώς οι κλήσεις για απεγκλωβισμούς ήταν συνεχείς.

Τέσσερα παιδιά αρχικά απεγκλωβίστηκαν μέσα από το σπίτι τους, ενώ αμέσως μετά δυο ηλικιωμένοι επιχειρήθηκε επιτυχώς να απεγκλωβιστούν από την οικία τους. Αίσια κατάληξη είχε η επιχείρηση και για μια γυναίκα με ειδικές ανάγκες που είχε εγκλωβιστεί μέσα στο σπίτι της στο Μακρύ Γυαλό και τέσσερις επιπλέον άνθρωποι, που για να σωθούν ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, απ’οπου τους απεγκλώβισαν άνδρες της Πυροσβεστικής.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.