Νέο ΑΙΣΧΟΣ Μητσοτάκη – Μίλησε στην Corriere della Sera κατά της Ελλάδας

Δεν έχει τέλος η κατρακύλα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η κατάσταση χειροτερεύει μιας και οι προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας απομακρύνουν το όνειρό του να γίνει πρωθυπουργός. Ο πρόεδρος της ΝΔ παραχώρησε συνέντευξη στην Corriere della Sera, στην οποία μίλησε για άλλη μια φορά κατά της Ελλάδας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει ότι περνά από το χέρι του για να στείλει τα χειρότερα των μηνυμάτων σε επενδυτές, αλλά και στα πολιτικά και οικονομικά κέντρα του εξωτερικού, περιγράφοντας μία κατάσταση για τη χώρα που απέχει πολύ από την πραγματικότητα. 
Η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική σκοτώνει την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας τονίζει, στη συνέντευξή του στην στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Χαρακτηρίζει «θαύμα ανικανότητας» το αποτέλεσμα της συμφωνίας της τελευταίας αξιολόγησης, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δέχθηκε «ένα τέταρτο πρόγραμμα, χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση».
«Το αποτέλεσμα της συμφωνίας του κ. Τσίπρα στην τελευταία αξιολόγηση είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά. Η ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε δημοσιονομικά μέτρα για δύο έτη, το 2019 και το 2020, μετά τη λήξη του υπάρχοντος προγράμματος. Και μάλιστα, χωρίς να πάρει η Ελλάδα χρήματα. Έχουμε δεχθεί ένα τέταρτο πρόγραμμα, χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση. Είναι πράγματι ένα θαύμα ανικανότητας» αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συνέντευξή του.
Στην ερώτηση εάν τα μέτρα που ζητούν οι Ευρωπαίοι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν κάποια λογική, αλλά και εάν δεν αποτελεί διεθνούς επιπέδου σκάνδαλο το γεγονός ότι οι δανειστές ζητούν τόσα πολλά από μια χώρα, που ήδη έχει μειώσει το χρέος της κατά 15% του Α.Ε.Π. και παράλληλα το Α.Ε.Π. έχει καταρρεύσει κατά 29%, ο κ. Μητσοτάκης απαντά: «Η Ελλάδα έχει πετύχει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στη μοντέρνα ιστορία της παγκόσμιας οικονομίας. Αυτό είναι δεδομένο. Τώρα, πλέον, η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική σκοτώνει την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι δεν έχουμε μέχρι τώρα αναλάβει πλήρως την ιδιοκτησία της μεταρρυθμιστικής ατζέντας, ώστε να πείσουμε τους εταίρους μας ότι πραγματικά θέλουμε να πάμε μπροστά. Είναι ένας διαρκής αγώνας αξιοπιστίας. Και από τις δύο πλευρές. Διότι και οι Ευρωπαίοι δεν εμπιστεύονται ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις και στο τέλος ζητούν περισσότερη λιτότητα από όση είναι αναγκαία».
«Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα της Ευρώπης που εξέλεξε μια λαϊκίστικη κυβέρνηση και πλήρωσε ένα πολύ ακριβό τίμημα» υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, για να προσθέσει ότι «οι λαϊκιστές, είτε προέρχονται από την Αριστερά είτε από τη Δεξιά, έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Προτείνουν εξαιρετικά απλές λύσεις σε σύνθετα προβλήματα. Πάντοτε ρίχνουν το φταίξιμο σε κάποιον άλλο. Επιχειρούν επίκληση στο συναίσθημα και όχι στη λογική. Είναι από τη φύση τους ευρωσκεπτικιστές. Και πάντα τείνουν να είναι εσωστρεφείς και καθόλου εξωστρεφείς. Και συνήθως, δεν έχουν ιδέα τι θα κάνουν όταν πάρουν την εξουσία. Δεν έχουν σχέδιο και εμπειρία διακυβέρνησης».
Τέλος, εκφράζει την πεποίθησή του ότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες στην Ελλάδα και οι πολίτες αναζητούν την αλήθεια και όχι απλά εύκολες λύσεις. «Εάν δεν ίσχυε αυτό δεν θα είχα εκλεγεί» εκτιμά ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει: «Είμαστε διατεθειμένοι να ανταλλάξουμε ένα πιο ευέλικτο κράτος για λιγότερους φόρους. Είμαστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Πιστεύουμε στην επιχειρηματικότητα. Και σήμερα στην Ελλάδα, υπάρχει μια σιωπηλή πλειοψηφία που στηρίζει τη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.