Η “Γάτα Ιμαλαϊων”, η ΔΕΗ-ENERGA και αιμοσταγές παρασκήνιο με προφυλακίσεις

Γράφει o ΓιαννηΣ ΝτασκαΣ

Ποιός να φανταζοταν την συνέχεια;

Πριν αρκετά χρόνια ο ιδιοκτήτης της γάτας Ιμαλαΐων, Σταύρος “κυβερνάω την Ελλάδα με απολυτήριο Γυμνασίου” Ψυχάρηςμ έγραφε ένα ρεπορτάζ στην “εφημερίδα που έπρεπε να διαβάζεις για να ξέρεις τι συμβαίνει γυρώ σου”, στο ΒΗΜΑ.

Σύμφωνα με εκείνο το ανυπόγραφο, άρα του ιδιοκτήτη-εκδότη Ψυχάρη ρεπορτάζ η Δικαιοσύνη μετά ενδελεχή έρευνα διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν ψήγματα σκανδάλου, αξιοποίνων πράξεων στην υπόθεση ΔΕΗ-ΕΝΕΡΓΚΑ-ΕΛΛΑΣ ΠΑΟΥΕΡ.

Φυσικά σκάνδαλο υπήρχε και υπάρχει και μεγάλο και πολύ μετά απο αυτό το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ, ήδη έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό αρκετοί και μεταξύ αυτών ο νεαρός πρωταγωνιστής Αρης Φλώρος.

Προφανής ήταν η προσπάθεια του Ψυχάρη να επηρεάσει την επικείμενη τότε κρίση της Δικαιοσύνης και να μπεί η υπόθεση στο αρχείο.

Αποδείχθηκε λίγο αργότερα ότι ο Ψυχάρης αντάλλασσε μηνύματα με τον πατέρα Φλώρο με αντικείμενο πως θα “φάνε” τον τότε αρμόδιο Υπουργό.

Ο Ψυχάρης κλήθηκε για ανάκριση ανήμερα του Αγίου Κωνσταντίνου του 2013 και εκεί αρνήθηκε κάθε παρέμβαση υπέρ Φλώρου. Για τα επίμαχα μηνύματα κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι είχε συναντηθεί με τον πατέρα Φλώρο και πρόσθεσε:

«Εκεί μου ζήτησε (σ.σ. εννοεί τον πατέρα Φλώρο) όπως πολλοί άλλοι ζητούν, να βοηθήσω να γίνει ένας διορισμός, δεν θυμάμαι ποιος ήθελε να διοριστεί και σε ποια θέση. Του είπα αορίστως ότι θα βοηθήσω όπως λέμε συνήθως… Επισημαίνω ότι τα αναγραφόμενα στα ευρισκόμενα εις χείρας σας ηλεκτρονικά μηνύματα που φέρονται να έχουν ανταλλαγή μεταξύ εμού και του κ. Αχιλλέα Φλώρου, έχουν γραφεί κατά συνθήκη ώστε να απαλλαγώ από την πίεσή του…».

Η εκπομπή «Ρεπορτάζ»   του Πέτρο Κουσουλού, ο Κώστας Βαξεβάνης, η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»  κ.α. είχαν κάνει τότε μεγάλες αποκαλύψεις για το μεγάλο σκάνδαλο.

Το παρασκήνιο επεδίωκε να αλλάξει η ηγεσία του ΛΑΓΗΕ και οι συνομιλίες Ψυχάρη-Φλώρου έγιναν στο κρίσιμο 2012 με ζητούμενο ο τότε πρωθυπουργός Σαμαράς να τραβήξει το αυτί του Υφυπουργού του.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της προσωρινής κράτησης του επιχειρηματία Φλώρου, του γυιού του, του Μηλιώνη και άλλων κατηγορουμένων υπήρξαν και δυο ανυπόγραφα δημοσιεύματα στο «Βήμα» τα οποία αγιοποιούσαν κάποιους εκ των κατηγορουμένων. Μάλιστα το δεύτερο δημοσιεύθηκε λίγο πριν τη συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου και έφερε τίτλο «Νέα Τροπή στην υπόθεση Energa-Hellas Power».

Τα ρεπορτάζ που φώναζαν απο μακριά για τους σκοπούς τους μεταξύ άλλων στοχοποιούσαν τον (τότε) ανακριτή κ. Γεωργουλέα  και τον τότε επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, μετέπειτα Υπουργό και σήμερα “σιωπηλό εξαφανισμένο” Νικολούδη.

Τωρα βιώνουμε συγκλονιστικές εξελίξεις στο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Φλώρο, από τον οποίο ο συγκατηγορούμενός του Μηλιώνης και πήρε έγκαιρα αποστάσεις και του πούλησε το μερίδιό του.

Προφανώς ο Φλώρος πίστευε τότε, ότι με την αγοραπωλησία “την έφερε¨στον Μηλιώνη, γιατί δεν φανταζόταν την σημερινή τροπή και τότε πίστευε ότι θα πάρει μόνος του ένα μεγάλο ποσό που επεδίκαζε δικαστική απόφαση,της οποίας το περιεχόμενο, προφανώς, ως γάτα, είχε πληροφορηθεί λίγο πριν την αγοραπωλησία και ο Μηλιώνης την αγνοούσε…

Η συγκλονιστική τροπή  έχει σήμερα και μερικά ρεπορτάζ ίδιας αξιοπιστίας με εκείνα του ΒΗΜΑΤΟΣ.

π.Χ. Τα ρεπορτάζ ότι ο Αλβανός κατηγορούμενος θα σκότωνε με στυλό-στιλέτο στο δικαστήριο τον δικηγόρο -βουλευτή -πρωην Υπουργό Βορίδη.

Παρακολουθήσαμε εκείνη την διαδικασία και ο Αλβανός φώναζε στον Βορίδη και στον άλλο δικηγόρο ότι “είναι δολοφόνοι μαρτύρων” και απειλούσε τις οικογένειές τους.

Ο Αλβανός αναφερόταν στις δολοφονίες των Αλβανών μαρτύρων της υπόθεσης μέσα στις φυλακές και τις απέδιδε στην πλευρά Φλώρου “για να κλείσουν στόματα που θα ενοχοποιούσαν τον Φλώρο”.

Τι σχέση έχει ο Βορίδης με τον Φλώρο;

Στην ίδια δίκη κατέθετε ως μάρτυρας το θύμα των Αλβανών και δικηγόρος της ΔΕΗ-ΛΑΓΗΕ Γιώργος Αντωνόπουλος και κάποια στιγμή είπε:

“Ερχονται εδώ με τον μανδύα των δικηγόρων πολιτικής αγωγής  του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου,αλλά είναι συνήγοροι του Φλώρου”.

Και πρόσθεσε:

“Εγώ πήγαινα στις φυλακές και δεν μου έκαναν σωματική έρευνα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι,αλλά οι κρατούμενοι που ήταν σωματοφύλακες των κατηγορούμενων Αλβανών”!!!

Λίγο αργότερα η Αντιτρομοκρατική με τον εφέτη ανακριτή έβαζαν σε κλοιό τον παρολίγον δολοφονημένο δικηγόρο με συνομιλίες που ειχαν καταγράψει.

Σύμφωνα με αυτές φαίνεται να συνομιλεί ακόμα και για θανάτους μαρτύρων και πτώματα και να δίνει χρήματα.

Μικρογραφία

Εκείνος ισχυρίζεται ότι τα έκανε με γνώση της ασφάλειας για να “αγοράσει πληροφορίες και να στριμώξει τον Φλώρο”.

Η άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι αφού δεν πέθανε έβαλε στόχο να “θάψει” με τα ίδια του τα όπλα τον Φλώρο και στρατολόγησε εκείνος τους παρολίγον δολοφόνους του.

Φαίνεται μύλος,αλλά δεν είναι…Διότι είναι ξεκάθαρα ένα πολιτικό σκάνδαλο,στο οποίο φαίνεται ότι οι Αλβανοί που χρησιμοποιήθηκαν είναι “αναλώσιμα” για να μην φωτιστούν οι “επώνυμες” πλευρές.

Στην δίκη ακούστηκαν τα ονόματα των γνωστότερων δικηγορικών γραφείων της Αθήνας,ως εμπλεκόμενα σε μία υπόθεση με τρομακτικά χρήματα και πολιτικές φιλίες που φτάνουν είτε με ,είτε χωρίς τον Ψυχάρη στην κορυφή των δυο πρώην κομμάτων εξουσίας…

Το βάρος της εξέτασης του συλληφθέντος στη συνέχεια δικηγόρου Αντωνόπουλου είχαν ο Μάκης Βορίδης και ο κ.Αλεξανδρής,πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου και γυιός πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και ζήτησαν επίμονα να καταθέσει κατ αντιπαράσταση με τον Αρη Φλώρο,παρ ολίγον δολοφόνο του.

Και ενώ  περιμέναμε να πει “ναι” στην κατα αντιπαράσταση εξέταση ο δικηγόρος,ώστε “να τα ψάλλει” στον Φλώρο,εκείνος είπε “όχι” και η εξέταση δεν έγινε.

Δικηγόρος του Φλώρου ήταν ο μακαρίτης Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και ζητούμενο είναι αν σκοτώθηκε γιατί είπε “οχι” στο να δώσει χρήματα ο Φλώρος στην πλευρά του Αντωνόπουλου.

Εκείνος είπε ότι δεν θα ζητούσε χρήματα από τον δολοφόνο του “γιατί αυτά είναι κλεμμένο δημόσιο χρήμα”.

Οι συγγενείς του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έδειχναν να μην καταλαβαίνουν τι είχε συμβεί και αν υπάρχει άγνωστο παρασκήνιο.Και απορούσαν γιατί ο Αντωνόπουλος δεν ήθελε κατ αντιπαράσταση εξέταση με αυτόν που κατηγορεί.

“Δεν καταλαβαίνουμε ποιοί τα βρήκαν ή δεν τα βρήκαν με ποιούς” μας έλεγαν.

Ο ιδιοκτήτης της γάτας Ιμαλαίων Ψυχάρης θα έπρεπε να είναι μάρτυρας στη δίκη αυτή,αφού κατέθεσε, αλλά δεν είναι.

Θυμόμαστε ότι είχε κάνει εκείνη την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ,προφανώς για να του θυμήσει ότι η πρωθυπουργία του Αλέξη θα έπρεπε να εγκριθεί από την…γάτα Ιμαλαϊων,η αλλιώς τον δόλιο ΔΟΛ…Οπως ,εκούσια-ακούσια, τόσες προηγούμενες …

Ο Αλέξης δεν έκλεισε τον ασκό του Αιόλου, οι δικογραφίες και με Ψυχάρη-Μπόμπολα και λοιπούς διαπλεκόμενους  χτίζονται,οι δίκες, όπως αυτή, άρχισαν να γίνονται και ο Αλέξης  προτείνεται και από τον Πάπα για Νόμπελ Ειρήνης.

Θυμηθείτε τον Γιάννη Παλαιοκρασσά. Ως Διοικητής της ΔΕΗ είχε πάει στον Εισαγγελέα δικογραφίες πριν το σκάνδαλο ΕΝΕΡΓΚΑ και μιλούσε για άγριο φαγοπότι στη ΔΕΗ επί χρόνια…

Οι περισσότερες δικογραφίες χάθηκαν, ίσως καμία δεν προχώρησε σοβαρά…

Η ΔΕΗ ήταν “χρυσή αγελάδα” και πριν το σκάνδαλο με την ΕΝΕΡΓΚΑ κλπ

Γιαυτό ίσως μιλούν οι σφαίρες και όχι τα στόματα…

Η προφυλάκιση δικηγόρων για το σκάνδαλο αυτό είναι η αρχή εξελίξεων ακόμα πιο θεαματικών…

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.