ΥΕΘΑ: Την Τρίτη η Ελλάδα υπογράφει τον έλεγχο του εναέριου χώρου των Σκοπίων – «Σπρώχνει» εκτός Βαλκανίων την Τουρκία – Δικαίωση Plan B Καμμένου

Οταν ο Πάνος Καμμένος μιλούσε για Plan B, (ΕΔΩ) σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα, ως επικεφαλής ένος «χριστιανικού τόξου», να γίνει δικλείδα ασφάλειας στην περιοχή, τα ΜΜΕ της διαπλοκής και των Τουρκοσήριαλ, καθόλου τυχαία, έπεσαν να τον φάνε. Είτε από αφέλεια (;), είτε σκόπιμα, εξυπηρετούσαν όπως φαίνεται τα συμφέροντα της Τουρκίας στην περιοχή.

Από την Τρίτη ο Ελληνας υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης με την ομόλογό του της Ραντμίλα Σεκαρίνσκα θα υπογράψουν συμφωνία με την οποία η Ελλάδα, με την σύμφωνη γνώμη της συμμαχίας θα αναλάβει τον έλεγχο ασφαλείας ( Air Policing ) του εναέριου χώρου της όμορης χώρας

Ετσι η Ελλάδα σπρώχνει την Τουρκία εκτός των Βαλκανίων και τα Ελληνικά μαχητικά θα πετούν πάνω από τα Σκόπια, θέση που επεδίωκε διακαώς να αναλάβει η Τουρκία.

Την συμφωνία αμυντικής συνεργασίας θα υπογράψει ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και με αυτό διευκόλυνει την κυβέρνηση της γείτονος που θέλει και αυτή την απαγκίστρωση από την τουρκική επιρροή.

Πρώτο και ίσως και μόνο το olympia.gr  από τις 23 Ιανουαρίου 2019 είχε προειδοποιήσει για το κίνδυνο με την είσοδο των Σκοπίων στον NATO να σταθμεύσουν Τουρκικά F-16, μαζί με αντιαεροπορικά συστήματα στα βόρεια σύνορα μας με όλους του κινδύνους που όλοι καταλαβαίνουμε.

Η Τουρκία είχε φτάσει στο σημείο να ζητάει τον έλεγχο του FIR των Σκοπίων ως συνέχεια του δικούς της, κάτι που δημιουργούσε αντιδράσεις και από τις άλλες γειτονικές χώρες

Με την συμφωνία αυτή η Ελλάδα  «σπρώχνει» εκτός Βαλκανίων την Τουρκία και γίνεται κυρίαρχος της περιοχής

netakias

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.