Υποστηρίζει η Μόσχα εθνικιστές πολιτικούς στην Ελλάδα; Ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας…

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα, με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για fake news με αφορμή δημοσιεύματα που υποστηρίζουν και ομιλούν για στήριξη της Μόσχας σε συγκεκριμένους εκλογικούς σχηματισμούς στην Ελλάδα.
Σημειώνει πως δεν υπάρχει καμία ανάμειξη της Ρωσίας στις ελληνικές εκλογές. Την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικά κανάλια στην Ελλάδα διαφημίσεις συγκεκριμένου πολιτικού από τη Βόρεια Ελλάδα και έτσι ξεκίνησαν οι φήμες για ρωσική ανάμειξη στις ευρωεκλογές.
Η ρωσική πρεσβεία υποστηρίζει ότι είναι «αβάσιμες οι απόπειρες ορισμένων πολιτικών στην Ελλάδα να εκμεταλλεύονται τις δήθεν σχέσεις με την ηγεσία της Ρωσίας στις προεκλογικές τους καμπάνιες για να υπονοήσουν ότι απολαύουν της “ρωσικής υποστήριξης”».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας μέσω του Twitter:
«Με αφορμή τις γνωστές τηλεοπτικές /ραδιοφωνικές εκπομπές και πρόσφατα δημοσιεύματα θεωρούμε αβάσιμες τις απόπειρες ορισμένων πολιτικών στην Ελλάδα να εκμεταλλεύονται τις δήθεν σχέσεις με την ηγεσία της Ρωσίας στις προεκλογικές τους καμπάνιες για να υπονοήσουν ότι απολαύουν της “ρωσικής υποστήριξης”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Ισχυρισμοί περί πολιτικών προτιμήσεων της Μόσχας και τις ανάμειξής της στις ελληνικές εκλογές, συμπεριλαμβανομένης της “σχέσης” με τους ακραίους εθνικιστικούς κύκλους, αποτελούν fake news».

Ισχυρισμοί περί πολιτικών προτιμήσεων της Μόσχας και τις ανάμειξής της στις ελληνικές εκλογές, συμπεριλαμβανομένης της “σχέσης” με τους ακραίους εθνικιστικούς κύκλους, αποτελούν fake news».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.