Περίεργη αποκάλυψη για επιστολή Πικραμμένου στον Ομπάμα ώστε να αποφευχθούν capital control τον Ιούνιο του 2012.

Μία αποκάλυψη για μία άγνωστη επιστολή του τότε υπηρεσιακού πρωθυπουργού στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, κάνει η Καθημερινή. Σύμφωνα με αυτή την επιστολή, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος είχε στείλει επιστολή στον αμερικάνο ηγέτη ώστε να μεσολαβήσει για μη επιβολή Capital Control την περίοδο των εκλογών του Ιουνίου 2012. Από τη μία η ευρωπαΐκή κεντρική τράπεζα διαψεύδει ότι υπήρχε τέτοιο σενάριο. Από την άλλη όμως, σε μία περίοδο όπου μεγάλα πολιτικά κόμματα ασκούσαν τρομοκρατία για άτακτη χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ, με αποτέλεσμα δισεκατομμύρια καταθέσεων να φεύγουν σε τράπεζες του εξωτερικού, ο τότε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι παρεμπόδισε την επιβολή capital control.

Με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η αιμοραγία με ολέθριες συνέπειες για την ελληνική οικονομία. Είναι άγνωστο εάν αυτή η επιστολή διέρρευσε από τον ίδιο τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, πάντως μια τέτοια ενέργεια, είναι αμφιβόλου ορθότητας.

Διαβάστε το άρθρο της ”ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ” (ΕΔΩ)

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.