Τον απογείωσε τον Βέμπερ ο Μητσοτάκης. Πρώτος… από το τέλος στις δημοσκοπήσεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ! Με το ζόρι 5%. Τον πέρασε μέχρι και ο μολδοβλαχος Χουφτερμανς. Εντάξει, δεν υπάρχει τέτοιο όνομα αλλά και να υπήρχε, πάλι πάνω από τον Βέμπερ θα ήταν.

Τη χαμηλότερη αποδοχή μεταξύ των υποψηφίων για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ο υποψήφιος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της διαδικτυακής πλατφόρμας Euractiv. Πρώτη στις προτιμήσεις είναι η νυν επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ.
Η πανευρωπαϊκή διαδικτυακή έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Burson Cohn & Wolfe (BCW) δείχνει ότι για την προεδρία της Επιτροπής, η Βεστάγκερ είναι πρώτη με 20%, ενώ ακολουθεί ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ (7%), ενώ ακολουθούν ο Φ. Τίμερμανς (6%) και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ (5%). Ο κορυφαίος υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ παίρνει μόλις 4%.

Επίσης, το 41% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Επιτροπή Γιούνκερ είναι καλύτερη από την προηγούμενη Επιτροπή Μπαρόζο.

Οι πολίτες ρωτήθηκαν και για την επίδοση των επιτρόπων. Με εύρος βαθμολόγησης από το 0 έως το 10, σύμφωνα με την έρευνα, η Μαργκρέτε Βεστάγκερ είναι η μόνη που πετυχαίνει ποσοστό αποδοχής πάνω απο 50% (50,2%), ενώ ακολουθεί η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι (49,6%), ο πρώτος αντιπρόεδρος Φρανς Τίμερμανς (46,9%) και η επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρομ (44,7%). Πέμπτος στη σειρά είναι ο πρόεδρος Γιούνκερ (44,4%), ενώ τελευταίος είναι ο επίτροπος Παιδείας από την Ουγγαρία, Τίμπορ Νάβρασκις.

Πληροφορίες από την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.