Όλοι εκτός φυλακής για τις μίζες στα υποβρύχια παρά τις βαριές ποινές

Ελεύθεροι παραμένουν και παρά τις βαριές ποινές που επιβλήθηκαν σε κάποιους, όλοι οι καταδικασθέντες πρωτοδίκως για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας επέβαλε στους 21 από τους 28 κατηγορούμενους, ποινές που ξεκινούν από πέντε χρόνια φυλάκισης και φτάνουν τα 21 έτη κάθειρξη, πλην όμως χορήγησε στους είκοσι από αυτούς ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση τους.

Την αυστηρότερη ποινή επέβαλλε το δικαστήριο στον πρώην πρόεδρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρη Εμμανουήλ ο οποίος για να παραμείνει ελεύθερος θα πρέπει να καταβάλλει εγγύηση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα του επιβλήθηκαν και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Στον μόνο που δεν έδωσε το δικαστήριο αναστολή στην έφεση είναι ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλωντ Όσβαλτ ο οποίος ήταν ελεύθερος με «βραχιολάκι» (ύφ’ όρων απόλυση μετά από κάποιους μήνες προφυλάκισης) και πριν από περίπου δυο μήνες έσπασε το «βραχιολάκι» κι έκτοτε καταζητείται.

Η ποινή φυλάκισης βέβαια των 5 ετών που του επιβλήθηκε είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα.

Οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του καθώς και εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ, επιβλήθηκαν στον επιχειρηματία, Αλέξανδρο Αβατάγγελο ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών ενώ ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών θα πρέπει να καταβάλλει χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ για να μην οδηγηθεί στη φυλακή. .

Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της διεύθυνσης εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Αντώνης Κάντας καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη και ο αντιπρόσωπος εξοπλιστικών στη χώρα μας, Παναγιώτης Ευσταθίου σε 9 χρόνια με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.