Σύννεφα και προβληματισμό στο Μαξίμου δημιουργεί η πρώτη κρυφή δημοσκόπηση μετά την αποχώρηση του Π.Καμμενου

Η κυβέρνηση έχασε έναν ισχυρό σύμμαχο που στα δύσκολα χρόνια έβαλε πλάτη ακόμη και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάστηκε το καλοκαίρι του 2015 και δεν κατάφερε να διαλυθεί χάρη στην στήριξη των Ανελ που τον κράτησαν στη εξουσία. Και τωρα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν το κόμμα τους να ζητά ψηφο εμπιστοσύνης από εκείνους που 4 χρόνια πολεμούσαν το έργο της κυβέρνησης.

Ειδικά η συνάντηση Τσίπρα με Γεννηματα στην γιορτή του Λιβάνη και η παρέλαση όλου του ΣΥΡΙΖΑ για να του ευχηθεί όπως έκαναν παλιότερα οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και η στήριξη Παπανδρέου στην πολιτική της κυβέρνησης έφερε τα εντελως αντίθετα αποτελέσματα.

Έδωσε ξανά ελπίδες ανάκαμψης στο μέχρι χθες τελειωμένο ΠΑΣΟΚ με τον κόσμο της κεντροαριστεράς να σκέφτεται πως αν είναι να συνεργαστούν μετά τις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τότε γιατί να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ και να στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ και να μην μείνουν εκεί;

Σε γενικές γραμμές η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρνητική και χανει δύναμη και εξαιτίας της Συμφωνίας αλλά και λόγω της αλαζονείας του και της άρνησης του να συνεχίσει την μια έντιμη συνεργασία του είχε ως τωρα με τους Ανελ για χάρη μιας νέας με ΠΑΣΟΚ, Παπανδρέου και στο βάθος Σημιτη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.