ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ του Μητροπολίτη Χίου

Συντάκτης:  Γιώργος Παγούδης

Με υβριστικά και απειλητικά συνθήματα γέμισαν τον Μητροπολιτικό Ναό Χίου άγνωστοι τα ξημερώματα της Κυριακής. Αιτία η στάση του Μητροπολίτη Μάρκου Βασιλάκη, για τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και της πρωτοβουλίας του να καλέσει σε λειτουργία και προσευχή για τη Μακεδονία το μεσημέρι της Κυριακής παράλληλα με το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Τα συνθήματα αφαιρέθηκαν γρήγορα το πρωί της ίδιας ημέρας , όταν έγιναν αντιληπτά από τους ιερείς του ναού που προσήλθαν για την καθιερωμένη λειτουργία της Κυριακής.

Ο ίδιος πληροφορούμενος τα συμβάντα στην Αθήνα όπου έδωσε το παρών στο Σύνταγμα, περιορίστηκε να δηλώσει «Ο θεός να τους συγχωρέσει» χωρίς να δώσει συνέχεια στο θέμα, ή να κάνει κάποια σχετική αναφορά στο μήνυμα του που διαβάστηκε το ίδιο μεσημέρι ενώπιον του κόσμου που παραβρέθηκε στην εκκλησία.

Σχετική γραπτή δήλωση για το θέμα εξέδωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ στη Χίο με την Λαϊκή Συσπείρωση Μάρκος Σκούφαλος χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη ενέργεια «προβοκάτσια».

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.